Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Gasita recent reteta intr-o revista, m-am gindit sa o incerc pina la Paste, sa vedem cum iasa si daca merge si in loc de pasca. Asta ramine sa decida fiecare...
Pregatim blatul: punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framintam putin aluatul.
Se intinde o foaie rotunda si se aseaza aluatul cu marginile ridicate in forma de copt tapetata cu ulei si faina.
Pt umplutura: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu brinza, smantina, zaharul, esenta de rom si amidonul si se amesteca bine toate cu un tel. Se inglobeaza albusul batut cu brinza si se pun peste aluatul din forma. Se feliaza fructele si se pun peste brinza, iar peste se pune optional si jeleu de fructe. Se coace la cuptorul incins la 180 grade pt 45-50 minute. Se pudreaza cind se raceste cu zahar pudra.
Pofta buna!!!
1
eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si a fost mica, folositi una de 28 sau 30 cm
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola