Tarta cu branza si capsuni

de simona72 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 3377 vizualizari

 

Gasita recent reteta intr-o revista, m-am gindit sa o incerc pina la Paste, sa vedem cum iasa si daca merge si in loc de pasca. Asta ramine sa decida fiecare...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 gr brinza de vaci
  • 1 ou
  • 6 linguri ulei
  • 75 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • pt umplutura:
  • 250 gr brinza de vaci
  • 250 gr smantina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • un praf de sare
  • capsuni
  • jeleu de fructe(optional)
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

Pregatim blatul: punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framintam putin aluatul.


Se intinde o foaie rotunda si se aseaza aluatul cu marginile ridicate in forma de copt tapetata cu ulei si faina.


Pt umplutura: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu brinza, smantina, zaharul, esenta de rom si amidonul si se amesteca bine toate cu un tel. Se inglobeaza albusul batut cu brinza si se pun peste aluatul din forma. Se feliaza fructele si se pun peste brinza, iar peste se pune optional si jeleu de fructe. Se coace la cuptorul incins la 180 grade pt 45-50 minute. Se pudreaza cind se raceste cu zahar pudra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si a fost mica, folositi una de 28 sau 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diana_k 1

25.04.2013, 09:39

super tarta

adry88 1

25.04.2013, 10:07

place mult

Satisfyyourcravings 1

25.04.2013, 11:17

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si afine