Tarta cu branza si capsuni

de simona72 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 6680 vizualizari

 

Gasita recent reteta intr-o revista, m-am gindit sa o incerc pina la Paste, sa vedem cum iasa si daca merge si in loc de pasca. Asta ramine sa decida fiecare...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 gr brinza de vaci
  • 1 ou
  • 6 linguri ulei
  • 75 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • pt umplutura:
  • 250 gr brinza de vaci
  • 250 gr smantina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • un praf de sare
  • capsuni
  • jeleu de fructe(optional)
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

Pregatim blatul: punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framintam putin aluatul.

Se intinde o foaie rotunda si se aseaza aluatul cu marginile ridicate in forma de copt tapetata cu ulei si faina.

Pt umplutura: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu brinza, smantina, zaharul, esenta de rom si amidonul si se amesteca bine toate cu un tel. Se inglobeaza albusul batut cu brinza si se pun peste aluatul din forma. Se feliaza fructele si se pun peste brinza, iar  peste se pune optional si jeleu de fructe. Se coace la cuptorul incins la 180 grade pt 45-50 minute. Se pudreaza cind se raceste cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si a fost mica, folositi una de 28 sau 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake