Tarta cu branza si coacaze

de Sim0na in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 1628 vizualizari

 

Astazi este o zi speciala... Acum 30 si ceva de ani :P, intr-o zi de doua ori mare - Vinerea Mare si Sf. Gheorghe, pe la ora 18, intr-o salvare uzata, s-a nascut o pustoaica.. cam neagra si cu o personalitateee... :))

Da dom`le, este ziua mea! :) La Multi Ani mie! Sa-mi dea Dumnezeu tot ceea ce doresc tuturor: sanatate, fericire, liniste sufleteasca si cat mai multe realizari!!

Si pentru ca anul acesta nu mi-am dorit decat o petrecere virtuala, va invit la o portie de tarta... o bunatate!!!
Pentru ca sunt incepatoare in tarte, m-am inspirat de la prietena mea Dia (http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-urda-si-coacaze-rosii-22691.html), caruia ii multumesc ptr bunatatea asta!!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 240 g faina
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 330 g branza dulce (PILOS)
  • 70 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic crema de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coacaze rosii (eu am avut la congelator)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si coacaze:

Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la frigider 30 minute.


Cat aluatul se odihnea, m-am ocupat de umplutura: intr-un bol am mixat branza cu smantana, zaharul brun si zaharul vanilat. Am adaugat treptat si laptele, apoi praful de vanilie.


Aluatul l-am scos din frigider, am oprit putin pentru grilajul de deasupra, iar restul l-am pus intre doua bucati de folie alimentara, si l-am intins cu sucitorul, dandu-i forma rotunda.


Intr-o forma de tarta din ceramica, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu hartie de copt, am pus aluatul, ajutandu-ma de una dintre folii. Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o furculita, apoi am pus amestecul de branza, am presarat coacaze (scurse bine de zeama) din abundenta, apoi din aluatul ramas am taiat fasii, pe care le-am pus deasupra.


Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.


Cand tarta a fost gata, am mai pus cateva coacaze (era pacat de ele sa nu le folosesc cumva), apoi am pudrat cu zahar.


Am lasat tarta la rece pana a doua zi (asta a fost cam dificil..) apoi am papat cu mare pofta!!


A iesit PERFECTA!! Blatul fraged, usor sfaramicios, dar nu atat de sfaramicios incat sa nu poti taia.. iar combinatia de branza-vanilie-coacaze... este absolut delicioasa!!!




Pofta buna va doresc!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:55

Wow! Ce frumoasă este și sigur are un gust pe măsură! La mulți ani!

Panacris 1

23.04.2013, 18:25

La mulți ani și multă sănătate!

Sim0na 1

24.04.2013, 07:40

Va multumesc ptr urari si aprecieri! Pupici dulci tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura trei culori