Negresa cu cafea si nuci coapte

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Oct 2015 | 3993 vizualizari

 

Negresa asta e pur si simplu wowwwww!

Un gust desavarsit de care te poti indragosti fara doar si poate, o prajitura cu o consistenta umeda, densa, ciocolatoasa, foarte aromata, atat de frageda incat se topeste in gura...nu stiu ce ti-ai putea dori mai mult?

 

INGREDIENTE

  • o cana de nuci coapte si zdrobite
  • 150 ml cafea
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • 225 gr unt
  • 225 gr zahar brun
  • vanilie
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu varf de cacao neagra
  • 100 gr ciocolata( 70 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea si nuci coapte:

Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste.

Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel.

Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat zatul, daca nu, faceti acest lucru.

Untul l-am pus intr-un vas impreuna cu cafeaua fierbinte, am lasat sa se topeasca si apoi am dat vasul deoparte si am pus ciocolata, am amestecat sa se topeasca si ea si sa se omogenizeze.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul brun cu vanilia,  pana si-au dublat volumul, am pus cacaoa, faina, praful de copt si am adaugat incet compozitia de ciocolata si unt. Am oprit mixerul si am pus aluatul in tava unsa cu unt.

Aici in acest moment va sfatuiesc sa puneti prajitura intr-o tava mai ingusta si mai inalta, eu n-am avut si am pus-o intr-o tava ceramica mai intinsa. Am adaugat nucile zdrobite si am amestecat cu o spatula.

Am copt prajitura 15 minute la 180 de grade.

Cand este gata, scoateti tava din cuptor si acoperiti-o imediat cu o  punga curata de plastic cat tine suprafata, timp de 5 minute, pentru a-si pastra si mai mult umezeala, apoi ridicati punga( atentie nu puneti folie de prospetime, pentru ca se va topi) apoi  lasati prajitura sa se raceasca,  taiati-o, pudrati-o cu nuci, sau decorati-o cu ce doriti si va inspira.

Eu doar pentru fotografie am suprapus prajiturile doua cate doua.

E fabuloasa si se cere repetata cu siguranta....cel putin la mine o sa faca istorie! :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea si nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

23.10.2015, 10:09

superrrr

anca_rm 1

23.10.2015, 11:24

mai ai ca as vrea si eu o feliuta , foarte buna

RuxyRux 1

25.10.2015, 22:02

Multumesc frumos...a fost minunata! Incredibila...delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ