Negresa cu cafea si nuci coapte

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Oct 2015 | 790 vizualizari

 

Negresa asta e pur si simplu wowwwww!

Un gust desavarsit de care te poti indragosti fara doar si poate, o prajitura cu o consistenta umeda, densa, ciocolatoasa, foarte aromata, atat de frageda incat se topeste in gura...nu stiu ce ti-ai putea dori mai mult?

 

INGREDIENTE

  • o cana de nuci coapte si zdrobite
  • 150 ml cafea
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • 225 gr unt
  • 225 gr zahar brun
  • vanilie
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu varf de cacao neagra
  • 100 gr ciocolata( 70 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea si nuci coapte:

Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste.


Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel.


Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat zatul, daca nu, faceti acest lucru.


Untul l-am pus intr-un vas impreuna cu cafeaua fierbinte, am lasat sa se topeasca si apoi am dat vasul deoparte si am pus ciocolata, am amestecat sa se topeasca si ea si sa se omogenizeze.


Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul brun cu vanilia, pana si-au dublat volumul, am pus cacaoa, faina, praful de copt si am adaugat incet compozitia de ciocolata si unt. Am oprit mixerul si am pus aluatul in tava unsa cu unt.


Aici in acest moment va sfatuiesc sa puneti prajitura intr-o tava mai ingusta si mai inalta, eu n-am avut si am pus-o intr-o tava ceramica mai intinsa. Am adaugat nucile zdrobite si am amestecat cu o spatula.


Am copt prajitura 15 minute la 180 de grade.


Cand este gata, scoateti tava din cuptor si acoperiti-o imediat cu o punga curata de plastic cat tine suprafata, timp de 5 minute, pentru a-si pastra si mai mult umezeala, apoi ridicati punga( atentie nu puneti folie de prospetime, pentru ca se va topi) apoi lasati prajitura sa se raceasca, taiati-o, pudrati-o cu nuci, sau decorati-o cu ce doriti si va inspira.


Eu doar pentru fotografie am suprapus prajiturile doua cate doua.


E fabuloasa si se cere repetata cu siguranta....cel putin la mine o sa faca istorie! :))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea si nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

23.10.2015, 10:09

superrrr

anca_rm 1

23.10.2015, 11:24

mai ai ca as vrea si eu o feliuta , foarte buna

RuxyRux 1

25.10.2015, 22:02

Multumesc frumos...a fost minunata! Incredibila...delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati, cu unt de arahide