Tarta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 13796 vizualizari

 

De cand am vazut tarta cu branza la Ruxy am ramas cu gandul la ea, asa ca am facut si eu dar putin diferit. A iesit o tarta cu branza si sunca super buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt .blat:
  • 250g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lgt rasa sare
  • Pt umplutura:
  • 250g branza burduf
  • 150g branza de vaca framantata
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 150g sunca
  • sare, piper
  • 1 ardei capia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si sunca:

Preparare tarta cu branza si sunca

Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Cele doua feluri de branza (cea de vaca am primit-o de la o matusa - foarte buna branza) se amesteca cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinte, se adauga galbenusurile, sunca taiata cubulete iar la sfarsit se amesteca usor cu albusurile batute spuma.

Aluatul se intinde intr-o foaie, se imbraca forma de tarta cu tot cu pereti, se inteapa cu furculita blatul si se toarna compozitia de branza. Deasupra se aranjeaza felii de ardei. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 minute.

Tarta cu branza si sunca se serveste atat calda cat si rece. Este delicioasa!

Mersi Ruxy pentru idee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tort sarat