Tarta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 7900 vizualizari

 

De cand am vazut tarta cu branza la Ruxy am ramas cu gandul la ea, asa ca am facut si eu dar putin diferit. A iesit o tarta cu branza si sunca super buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt .blat:
  • 250g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lgt rasa sare
  • Pt umplutura:
  • 250g branza burduf
  • 150g branza de vaca framantata
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 150g sunca
  • sare, piper
  • 1 ardei capia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si sunca:

Preparare tarta cu branza si sunca


Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.


Cele doua feluri de branza (cea de vaca am primit-o de la o matusa - foarte buna branza) se amesteca cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinte, se adauga galbenusurile, sunca taiata cubulete iar la sfarsit se amesteca usor cu albusurile batute spuma.


Aluatul se intinde intr-o foaie, se imbraca forma de tarta cu tot cu pereti, se inteapa cu furculita blatul si se toarna compozitia de branza. Deasupra se aranjeaza felii de ardei. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 minute.


Tarta cu branza si sunca se serveste atat calda cat si rece. Este delicioasa!


Mersi Ruxy pentru idee.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

21.08.2011, 10:47

Mersi Mona

Rocsi 1

21.08.2011, 17:19

ti-a iesit minunata tarta

babi5 1

01.10.2013, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu