Tarta cu branza si visine

de merisor in Prajituri, 7 Iul 2015 | 1617 vizualizari

 

Ador combinatia branza-fructe!
Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am optat pentru visine.
Dar nu imi pare rau, pentru ca a iesit un deliciu de tarta, iar data urmatoare o voi prepara cu caise.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300-325 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci, proaspata
  • 100 gr branza sarata(telemea veche)
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr visine
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si visine:

Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.


Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios, pe care il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore.


Pentru umplutura, amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul.


Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale.


Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele.


Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia.


Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta.


Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.


Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.


Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.


Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.


Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.


Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.

 

TIPS-URI

1

Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

poa 1

08.07.2015, 09:20

Foarte buna!

Micutza Luana 1

08.07.2015, 10:12

ce bunatate

cristeena20 1

30.06.2017, 13:16

e minunata tarta!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine