Tarta cu branza si visine

de Merisor in Prajituri, 7 Iul 2015 | 3279 vizualizari

 

Ador combinatia branza-fructe!
Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am optat pentru visine.
Dar nu imi pare rau, pentru ca a iesit un deliciu de tarta, iar data urmatoare o voi prepara cu caise.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300-325 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci, proaspata
  • 100 gr branza sarata(telemea veche)
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr visine
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si visine:

Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.


Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios, pe care il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore.


Pentru umplutura, amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul.


Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale.


Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele.


Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia.


Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta.


Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.


Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.


Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.


Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.


Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.


Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.

TIPS-URI

1

Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

poa 1

08.07.2015, 09:20

Foarte buna!

Micutza Luana 1

08.07.2015, 10:12

ce bunatate

cristeena20 1

30.06.2017, 13:16

e minunata tarta!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor