Briose cu piure de dovleac

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Ian 2011 | 2517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g piure de dovleac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
  • 5 linguri de apa
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 130 g faina+faina pentru tapetare forme
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 linguri de lapte
  • 30 g unt topit + unt topit pentru tapetare forme
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu piure de dovleac:

Pentru inceput pregatim pireul de dovleac. Dovleacul dat prin razatoare il fierbem cu 5 linguri de apa, scortisoara si 2 linguri de zahar brun. Il vom fierbe pana devine ca o pasta. Daca este nevoie mai adaugati apa si fierbeti pana scade apa si obtinem o crema cu aspect de pasta. Luam pireul de pe foc si il lasam sa se raceasca.


In acest timp mixam oul si zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si untul topit si amestecam pentru a omogeniza compozitia.Punem apoi peste acestea pireul de dovleac. Integram apoi in compozitie faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil.Tapetam formele de briose cu unt topit si faina. Turnam compozitia in formele de briose fara a umple formele pentru ca acestea vor creste.Briosele le vom coace 15 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

05.01.2011, 11:42

cu dovleac bune bune

LUK 1

05.01.2011, 11:45

frumoase

MIUTA 1

05.01.2011, 11:48

La favorite cu ele,super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide