Tarta cu branza, spanac si leurda

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 3653 vizualizari

 

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 25 g untura solida
  • 1 ou
  • putin piper macinat
  • sare
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 100 g baby spanac
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura marar
  • 50 g unt
  • putin piper macinat
  • sare
  • 2 oua
  • 280 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 4 linguri gris
  • 30 g cascaval
  • 5 felii de rosie
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, spanac si leurda:

Aluat:

Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pana cand este gata umplutura.

Umplutura:

Se spala spanacul.

Ceapa verde se spala si se taie rondele.

Leurda se spala si se taie.

Mararul se spala si se toaca.

Intr-un wok se pune untul si se topeste, adaugand apoi verdeata, putin piper macinat si putina sare. Se calesc circa 1 minut, amestecand continuu. Se scurge verdeata de zeama lasata si se pune intr-un castron. Se adauga ouale, branza, grisul, putin piper macinat si putina sare. Se amesteca totul.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia aluatul din frigider, iar 3/4 din el se intind pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura. Se fac decoruri din restul de aluat: am taiat niste fasii groase si le-am asezat in zig-zag. In locurile ramase neacoperite de aluat se pune cascaval dat pe razatoarea cea mica, apoi cate o felie de rosie peste el. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac si ou