Tarta cu branza, spanac si leurda

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 2987 vizualizari

 

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 25 g untura solida
  • 1 ou
  • putin piper macinat
  • sare
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 100 g baby spanac
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura marar
  • 50 g unt
  • putin piper macinat
  • sare
  • 2 oua
  • 280 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 4 linguri gris
  • 30 g cascaval
  • 5 felii de rosie
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, spanac si leurda:

Aluat:

Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pana cand este gata umplutura.

Umplutura:

Se spala spanacul.

Ceapa verde se spala si se taie rondele.

Leurda se spala si se taie.

Mararul se spala si se toaca.

Intr-un wok se pune untul si se topeste, adaugand apoi verdeata, putin piper macinat si putina sare. Se calesc circa 1 minut, amestecand continuu. Se scurge verdeata de zeama lasata si se pune intr-un castron. Se adauga ouale, branza, grisul, putin piper macinat si putina sare. Se amesteca totul.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia aluatul din frigider, iar 3/4 din el se intind pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura. Se fac decoruri din restul de aluat: am taiat niste fasii groase si le-am asezat in zig-zag. In locurile ramase neacoperite de aluat se pune cascaval dat pe razatoarea cea mica, apoi cate o felie de rosie peste el. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bouyoudi - mancare greceasca de rosii