Ratatouille

de Irina in Mancaruri de legume, 26 Iun 2013 | 4887 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute, la o seara petrecuta in familie, am revazut filmul "Ratatouille", mi-a venit asa o pofta nebuna de a incerca si eu preparatul lui Remy. Stiti, sobolanelul ala care visa sa devina bucatar? Si care ne-a inspirat si pe noi in calatoria noastra in lumea culinara... :)


Si, pentru ca am fost si eu la doua dintre cooking club-urile la Zepter, am pregatit mancarea intr-un vas Zepter, ca la carte. Ma convinsesem singura ca mancarea e mai gustoasa gatita in vasele astea, ca se prepara mai repede, dar chiar nu stiam sa le folosesc eficient!!!

Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat si cum am pregatit mancarea. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • frunzulite de maghiran
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Am spalat legumele si le-am curatat de coaja.


Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs.


Am taiat si dovleceii si cepele rondele, tot cu ajutorul robotului.


Apoi am taiat trei rosii rondele, cu cutitul de data asta si celelalte rosii le-am pus la robot, pentru a face putin suc de rosii.


Din sucul de rosii obtinut si rondelele de legume nu prea aratoase am format un pat pentru mancarea de legume.


Am aranjat legumele frumos in vas, alternand rondelele de legume: dovlecel, vanata, ceapa, dovlecel, rosie... si tot asa, pana la final. Deasupra am presarat cateii de usturoi taiati, putin busuioc uscat si ulei de masline.


Toate legumele le-am pus in vasul rece! Apoi am pus vasul pe sursa de caldura la foc mediu, am acoperit cu capacul si l-am lasat pana thermocontrolul a ajuns in zona verde.


Am oprit focul, lasand vasul acoperit in continuare. Cand thermocontrolul a ajuns la sfarsitul zonei galbene, mancarea este gata. Acum am adaugat sarea si piperul.


Legumele s-au facut rapid la abur, in suc propriu.


La final am presarat cateva frunzulite de busuioc si maghiran.


Pofta buna!



Despre Kitchen AID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

camelia75 1

30.06.2013, 13:15

Super!!!!

Ligia Bxl 1

06.07.2013, 12:18

bun bun

marianascarlat 1

21.07.2013, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille