Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 2549 vizualizari

 

O tartă sărată, ce are mare trecere în familia Zmeilor! ;)
Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) P.S.  Aaaaa, aluatul fraged e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post! ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged sărat Dr: Oetker 500 g,
  • Ouă de rață 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare de mare aromată mediteranean (salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru decor:
  • Roșii cherry cca. 200 g,
  • Baby spanac cca. 50 g.
  • Parmesan cca. 100 g,
  • Fulgi de cocos SanoVita cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă un aspect auriu.

Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.

Amestecul de mai sus se răstoarnă peste alatul de tartă copt și ușor răcorit.

Se decorează artistic cu roșii cherry, Frunze de baby spanac, parmesan ras și fulgi de cocos, apoi se pune din nou la copt cca. 15 minute la foc mediu, 180 grade, cca. 15 minute.

Tarta se servește atât caldă, cât și rece!

 

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche de ton cu bacon