Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2015 | 1203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 g faina
    • 6 linguri iaurt
    • 8 g drojdie
    • 1 lingurita rasa zahar
    • 1 lingura ulei de masline
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 550 g branza de vaci cremoasa
    • 3 linguri parmezan ras
    • 4 linguri cascaval ras
    • 2 cepe verzi
    • 1 legatura marar verde
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    Crusta:
    • 150 g boabe de porumb
    • 3 oua
    • 1 lingurita rasa praf de copt
    • sare
    • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua:

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.


Umplutura: Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile. Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura. Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.


Crusta: Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt. Boabele de porumb le scurgem bine de zeama. Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute. Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Rocsi 1

10.06.2015, 10:22

Dia, multumesc mult

mihaelar63 1

11.06.2015, 10:37

Foarte interesanta Trebuie sa o dau si eu pe tarte Merge la favorite

Teo 1

15.06.2015, 23:08

Abia astept sa o testez...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Aluat Brise