Tarta cu brinza si spanac

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2013 | 3780 vizualizari

 

Cum nu sunt o specialista si daca tot imi plac asa de mult tartele, m-am apucat sa citesc despre aluaturile de tarte frantuzesti. Asa am aflat ca aluaturile sarate se numesc pate brisee si cele dulci pate sucree si mai este patee sablee.... Veti gasi multe informatii si diferite retete, ramine la latitudinea voastra sa alegeti...eu am ales cel de aici http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/lectia-de-gatit-aluatul-de-tarta

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 1 praf de sare
  • 8-9 linguri apa rece

pt umplutura:

  • 1 kg spanac(eu l-am avut congelat, dar nu din cel cumparat din magazin)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei usturoi s-au 1 legatura usturoi verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • 200 gr brinza de vaci(de la Lidl)
  • 200-300 gr cas de capra
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

pt decor:

  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu brinza si spanac:

Pregatim aluatul, pe care eu l-am facut la robot, am pus faina si sarea in vasul robotului, am adaugat untul rece taiat cubulete si le-am mixat pina au devenit nisipoase(citeva secunde, maxim 10), am adugat apa rece, am mai mixat pina ingredientele au format un aluat(10-15 secunde). Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 30 minute.(eu l-am facut cu o zi inainte)


Pt umplutura:am lasat spanacul sa se dezghete(din rezervele proprii de la congelator). Ceapa taiata marunt se pune la calit in citeva linguri ulei de masline, se adauga si usturoiul taiat marunt si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Se adauga spanacul bine scurs de zeama lasata si taiat marunt, ouale si brinza de vaci si amestecati compozitia. La inceput am pus doar 2 oua dar compozitia era prea uscata si am mai adaugat 2 oua. Am ras casul de capra si l-am adaugat si pe acesta, mararul taiat marunt, sare, piper dupa gust.


Aluatul l-am pus pe masa de lucru infainata, l-am intins cu sucitorul, l-am rulat pe sucitor si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt s-au ulei si tapetata cu faina. Am taiat marginile, eu am folosit foarfeca de bucatarie, am intepat cu furculita aluatul, am pus hirtie de copt, boabe de fasole,suficiente cit sa acopere aluatul si am dat aluatul de tarta in cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Am pus compozitia de spanac, din aluatul ramas taiat de pe margini am taiat cu o forma floricele, le-am pus peste spanac si le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte. Am mai dat tarta la cuptor pt 20 minute si inca 10 minute cu focul stins.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

lasati tarta sa se raceasca bine inainte de a o taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu brinza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

sebirizescu 1

13.07.2013, 10:39

bunn

Corinuta 1

13.07.2013, 12:24

draguta tarta!

simona72 1

13.07.2013, 12:27

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!