Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios

de T I M E A in Torturi, 27 Apr 2014 | 49326 vizualizari

 

Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios
Desertul acesta este printre primele pe care am invatat sa il fac inca de cand eram in scoala generala. Este o reteta clasica de tarta cu budinca si fructe. Este foarte simpla dar chiar si asa am explicat pas cu pas cum trebuie facuta si am facut si poze foarte explicite pentru incepatorii care doresc sa incerce un desert usor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios
  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • (puteti pune daca doriti o lingurita praf de copt, eu nu am folosit)
  • Umplutura:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de capsuni Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 250 gr capsuni
  • 1 banana
  • 1 pliculet gelatina transparenta pt tarte Dr. Oetker
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios:

Cum se prepara Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios

Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si mixamdin nou iar la final incorporam faina folosind  o spatula.

Turnam compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si evetual si cu faina. Eu am pus doar unt.

Dam tava  la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin intoarcem blatul pe o farfurie.

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim budinca conform  instructiunilor de pe ambalaj.

Fructele le spalam, le curatam si apoi le feliem.

Pe blatul rasturnat turnam budinca si nivelam.

Fructele feliate le punem de jur imprejur in felul urmator: un rand de capsune, un rand de banane si tot asa. O sa arate ca o floare.

Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si turnam peste fructe. O sa curga si pe laturi, dar nu e nici un bai iar ce curge pe tava indepartam apoi. 

Tinem tarta in frigider pana se intareste gelatina sau pana dorim sa o servim alaturi de un ice tea sau ice frappe . Recomandam si galette cu caise

TIPS-URI

1

Daca folositi budinca de vanilie merge cu absolut orice combinatie de fructe

2

Nu e necesar sa puneti praf de copt dar cum multa lume nu percepe un blat fara praf de copt, puteti pune o lingurita rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

iulia29 1

23.02.2016, 17:13

tocmai am facut-o si eu si a iesit ffff buna<parerea mea:ar trebui blatul un pic insiropat ar iesi mai.......nu te supara pt sugestie>si nu trebuie deloc praf de copt ca creste cat trebuie.multumesc pt reteta

T I M E A 1

23.02.2016, 19:00

Iulia, acest gen de tarte nu se insiropeaza pt ca daca pui budinca cat e inca calda e ok. Normal ca dupa preferintele fiecaruia se poate adapta si cui ii place insiropat evident ca poate face asa. Eu prefer varianta fara

iulia29 1

23.02.2016, 20:33

oricum de buna e ffff buna si usor defacut si ieftina.multumesc pt reteta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Diplomat 200