Tarta cu budinca si fructe

de T I M E A in Torturi, 27 Apr 2014 | 24087 vizualizari

 

Desertul acesta este printre primele pe care am invatat sa il fac inca de cand eram in scoala generala. Este o reteta clasica de tarta cu budinca si fructe. Este foarte simpla dar chiar si asa am explicat pas cu pas cum trebuie facuta si am facut si poze foarte explicite pentru incepatorii care doresc sa incerce un desert usor.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • (puteti pune daca doriti o lingurita praf de copt, eu nu am folosit)
  • Umplutura:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de capsuni Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 250 gr capsuni
  • 1 banana
  • 1 pliculet gelatina transparenta pt tarte Dr. Oetker
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si fructe:

Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si mixamdin nou iar la final incorporam faina folosind  o spatula.

Turnam compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si evetual si cu faina. Eu am pus doar unt.

Dam tava  la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin intoarcem blatul pe o farfurie.

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim budinca conform  instructiunilor de pe ambalaj.

Fructele le spalam, le curatam si apoi le feliem.

Pe blatul rasturnat turnam budinca si nivelam.

Fructele feliate le punem de jur imprejur in felul urmator: un rand de capsune, un rand de banane si tot asa. O sa arate ca o floare.

Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si turnam peste fructe. O sa curga si pe laturi, dar nu e nici un bai iar ce curge pe tava indepartam apoi. 

Tinem tarta in frigider pana se intareste gelatina sau pana dorim sa o servim.

 

TIPS-URI

1

Daca folositi budinca de vanilie merge cu absolut orice combinatie de fructe

2

Nu e necesar sa puneti praf de copt dar cum multa lume nu percepe un blat fara praf de copt, puteti pune o lingurita rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu budinca si fructe-0
Tarta cu budinca si fructe-1
Tarta cu budinca si fructe-2
Tarta cu budinca si fructe-3
Tarta cu budinca si fructe-4
Tarta cu budinca si fructe-5
Tarta cu budinca si fructe-6
Tarta cu budinca si fructe-7
Tarta cu budinca si fructe-8
Tarta cu budinca si fructe-9
Tarta cu budinca si fructe-10
Tarta cu budinca si fructe-11
Tarta cu budinca si fructe-12
Tarta cu budinca si fructe-13
Tarta cu budinca si fructe-14
Tarta cu budinca si fructe-15
Tarta cu budinca si fructe-16
Tarta cu budinca si fructe-17
Tarta cu budinca si fructe-18

COMENTARII (56)

iulia29

iulia29 1

23.02.2016, 17:13

tocmai am facut-o si eu si a iesit ffff buna<parerea mea:ar trebui blatul un pic insiropat ar iesi mai.......nu te supara pt sugestie>si nu trebuie deloc praf de copt ca creste cat trebuie.multumesc pt reteta

T I M E A

T I M E A 1

23.02.2016, 19:00

Iulia, acest gen de tarte nu se insiropeaza pt ca daca pui budinca cat e inca calda e ok. Normal ca dupa preferintele fiecaruia se poate adapta si cui ii place insiropat evident ca poate face asa. Eu prefer varianta fara

iulia29

iulia29 1

23.02.2016, 20:33

oricum de buna e ffff buna si usor defacut si ieftina.multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!