Tarta cu capsuni

de roberta24 in Torturi, 27 Apr 2010 | 5566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • un pachet piscoturi de sampanie
  • 50 de grame cacao
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 50 de grame unt
  • o fiola de rom
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata alba
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • cateva capsuni
  • un plic tort jellee rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit.

Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida, punem compozitia pe baie de aburi pana se topeste ciocolata fara sa o fierbem. In compozitia de ciocolata adaugam gelatina inmuiata, amestecam foarte bine si lasam crema la racit.

Frecam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema, apoi adaugam treptat cele 500 de gr de mascarpone. Separat batem foarte bine rstul de 300 de ml de frisca lichida pana obtinem o spuma tare, apoi incepem sa adaugam lingura cu lingura crema de ciocolata alba cu gelatina, mixand pana la incorporarea totala a acesteia.

Adaugam apoi crema cu mascarpone si la final capsunile pasate si amestecate cu zaharul vanilat. Pregatim o forma detasabila de tort o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si apoi, inmuiem piscoturi in siropul de ciocolata si imbracam peretii formei, turnam crema si nivelam, apoi dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce crema s-a intarit bine, scoatem inelul formei, si ornam tarta cu frisca, capsuni si tort jellee.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

27.04.2010, 23:21

arata foarte bine

gaby_duceag 1

28.04.2010, 09:33

da,pofta am,.dar n-am tarta))

elena1988 1

02.02.2011, 17:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheescake cu Oreo