Tarta cu capsuni si frisca

de ela in Prajituri, 5 Apr 2012 | 7081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 15 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de lapte
  • 4linguri gem de capsuni
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina rosie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si frisca:

Curatam capsunile de codite,le spalam si le taiem fasii.Punem peste ele 10linguri de zahar si le dam la frigider minim o ora.


Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 5linguri de zahar pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si uleiul.Amestecam faina cu praful de copt si punem in compozitie.


Separat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si incorporam in compozitia de galbenusuri,amestecan usor.


Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt in care rasturnam aluatul.Dam la cuptor 25minute,aproximativ,pana este copt blatul.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia si punem tarta pe un platou.


Scurgem capsunile de zeama,pe care o pastram pentru gelatina.Zeama de la capsuni o completam cu apa pana la 300ml,daca nu avem destul.


Plicul de gelatina il amestecam cu doua linguri de zahar,peste care punem zeama de la capsuni si punem pe foc mic,pana incepe sa fiarba,amestecand din cand in cand.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin.


Ungem blatul cu gemul de capsuni punem capsunile deasupra,apoi turnam gelatina.Lasam sa raceasca apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Putem pune si 200ml frisca daca vrem sa fie mai cremoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

silviam 1

13.04.2012, 19:23

la ingrediente nu apare laptele si totusi in blat se adauga in galbenusuri-care este cantitatea? multumesc.

ela 1

13.04.2012, 20:46

scuze,se pare ca am uitat sa scriu laptele la ingrediente,sunt 5linguri,Silviam

ela 1

13.04.2012, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni