Tarta cu capsuni si frisca

de ela in Prajituri, 5 Apr 2012 | 11146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 15 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de lapte
  • 4linguri gem de capsuni
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina rosie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si frisca:

Curatam capsunile de codite,le spalam si le taiem fasii.Punem peste ele 10linguri de zahar si le dam la frigider minim o ora.

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 5linguri de zahar pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si uleiul.Amestecam faina cu praful de copt si punem in compozitie.

Separat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si incorporam in compozitia de galbenusuri,amestecan usor.

Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt in care rasturnam aluatul.Dam la cuptor 25minute,aproximativ,pana este copt blatul.

 Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia si punem tarta pe un platou.

Scurgem capsunile de zeama,pe care o pastram pentru gelatina.Zeama de la capsuni o completam cu apa pana la 300ml,daca nu avem destul.

Plicul de gelatina il amestecam cu doua linguri de zahar,peste care punem zeama de la capsuni si punem pe foc mic,pana incepe sa fiarba,amestecand din cand in cand.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin.

Ungem blatul cu gemul de capsuni punem capsunile deasupra,apoi turnam gelatina.Lasam sa raceasca apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Putem pune si 200ml frisca daca vrem sa fie mai cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

silviam 1

13.04.2012, 19:23

la ingrediente nu apare laptele si totusi in blat se adauga in galbenusuri-care este cantitatea? multumesc.

ela 1

13.04.2012, 20:46

scuze,se pare ca am uitat sa scriu laptele la ingrediente,sunt 5linguri,Silviam

ela 1

13.04.2012, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni