Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2014 | 7744 vizualizari

 

De cate ori fac o astfel de tarta dispare din tava imediat. Ne place foarte mult, este consistenta si de nerefuzat ;)..Asa ca ia sa vedem, cine vrea o bucatica???

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 1 borcan mic ciuperci (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.

Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.

La final incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop aluatul si il lasam la dospit circa 40-50 de minute.

Umplutura:

Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.

Ardeiul il curatam de seminte, rosia o decojim si le taiem bucati potrivite.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Adaugam ardeiul cu rosia, le mai lasam 2-3 minute, apoi punem carnea.

Amestecam bine cu paleta sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam circa 1 cana cu apa.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.

Mai spre final incorporam pasta de gogosari cu kapia, pasta de tomate apoi tragem tigaia de pe foc.

Lasam sa se racoreasca putin, adaugam oul, mararul verde tocat marunt si amestecam.

Ciupercile le spalam si le tamponam cu un servet de bucatarie.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.

Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava.

Peste punem umplutura de carne tocata, o nivelam, asezam ciupercile, iar deasupra radem cascavalul.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 40-45 de minute, pana tarta se rumeneste frumos.

Cand este gata o scoatem, lasam sa se raceasc putin si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-0
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-1
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-2
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-3
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-4
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-5
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-6
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-7
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-8
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-9
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-10
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-11
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-12

COMENTARII (35)

Rocsi

Rocsi 1

09.09.2014, 21:55

Este super buna Criss

Panacris

Panacris 1

16.09.2015, 08:10

Cum de am ratat bunăciunea asta???? Direct de făcut

Rocsi

Rocsi 1

16.09.2015, 10:01

Multumesc mult Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!