Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2014 | 8147 vizualizari

 

De cate ori fac o astfel de tarta dispare din tava imediat. Ne place foarte mult, este consistenta si de nerefuzat ;)..Asa ca ia sa vedem, cine vrea o bucatica???

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 1 borcan mic ciuperci (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:

Aluatul:


Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.


Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.


Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.


La final incorporam uleiul.


Acoperim cu un prosop aluatul si il lasam la dospit circa 40-50 de minute.


Umplutura:


Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.


Ardeiul il curatam de seminte, rosia o decojim si le taiem bucati potrivite.


Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.


Adaugam ardeiul cu rosia, le mai lasam 2-3 minute, apoi punem carnea.


Amestecam bine cu paleta sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam circa 1 cana cu apa.


Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.


Mai spre final incorporam pasta de gogosari cu kapia, pasta de tomate apoi tragem tigaia de pe foc.


Lasam sa se racoreasca putin, adaugam oul, mararul verde tocat marunt si amestecam.


Ciupercile le spalam si le tamponam cu un servet de bucatarie.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.


Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava.


Peste punem umplutura de carne tocata, o nivelam, asezam ciupercile, iar deasupra radem cascavalul.


Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 40-45 de minute, pana tarta se rumeneste frumos.


Cand este gata o scoatem, lasam sa se raceasc putin si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

09.09.2014, 21:55

Este super buna Criss

Panacris 1

16.09.2015, 08:10

Cum de am ratat bunăciunea asta???? Direct de făcut

Rocsi 1

16.09.2015, 10:01

Multumesc mult Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv