Tarta cu ceapa si dovlecei

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2011 | 8688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 1 ou intreg
  • 50 ml apa
  • 250g faina
  • 1 dovecel potrivit
  • 3 oua
  • 100g smantana
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 200g branza de vaci
  • 1-2 lg smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • feliute de ardei gras rosu
  • cateva masline verzi (am avut eu)
  • 100g cascaval
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si dovlecei:

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, oul si apa si un varf de cutit de sare. Dupa ce am obtinut un aluat omogen si elastic dam la frigider pt cel putin 30 minute.

Intre timp spalam bine dovleacul si-l taiem in feliute subtiri apoi taiem feliutele in 4 (sau cum doriti). Ceapa o curatam si o taiem rondele subtiri, la fel si ardeiul gras.

Ouale le batem bine, adaugam smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Intindem aluatul si tapetam tava de tarta cu acest aluat inclusiv peretii. Se impunge din loc in loc cu o furculita. Intindem uniform branza de vaci amestecata cu 1-2 lg smantana peste aluat. Asezam dovleceii dupa preferinte, presaram usturoiul pe ici pe colo, ceapa, maslinele, condimentam cu sare si piper, apoi turnam amestecul de oua peste dovlecei, radem cascavalul si punem feliile de ardei.

Se da la cuptor pt aproximativ 40-45 minute pana se rumeneste frumos. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor