Tarta cu ceapa si dovlecei

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2011 | 7910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 1 ou intreg
  • 50 ml apa
  • 250g faina
  • 1 dovecel potrivit
  • 3 oua
  • 100g smantana
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 200g branza de vaci
  • 1-2 lg smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • feliute de ardei gras rosu
  • cateva masline verzi (am avut eu)
  • 100g cascaval
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si dovlecei:

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, oul si apa si un varf de cutit de sare. Dupa ce am obtinut un aluat omogen si elastic dam la frigider pt cel putin 30 minute.

Intre timp spalam bine dovleacul si-l taiem in feliute subtiri apoi taiem feliutele in 4 (sau cum doriti). Ceapa o curatam si o taiem rondele subtiri, la fel si ardeiul gras.

Ouale le batem bine, adaugam smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Intindem aluatul si tapetam tava de tarta cu acest aluat inclusiv peretii. Se impunge din loc in loc cu o furculita. Intindem uniform branza de vaci amestecata cu 1-2 lg smantana peste aluat. Asezam dovleceii dupa preferinte, presaram usturoiul pe ici pe colo, ceapa, maslinele, condimentam cu sare si piper, apoi turnam amestecul de oua peste dovlecei, radem cascavalul si punem feliile de ardei.

Se da la cuptor pt aproximativ 40-45 minute pana se rumeneste frumos. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

11.07.2011, 22:12

Adina daca nu mai e, facem

mirela0911 1

11.07.2011, 22:12

Miuta multumesc

alinutzika 1

20.07.2011, 00:29

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu dovlecei