Tarta italiana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 4035 vizualizari

 

Dupa tarta cu branzeturile grecesti a urmat aceasta tarta tot by Ruxy ...excelenta, cu branzeturi si arome italiene, care poate aduce o nota deosebita unei mese servita in familie sau alaturi de prieteni... o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina
  • 240 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline extravirigin
  • un praf de sare
  • un praf de busuioc
  • 5 linguri de iaurt ( mai gras)
  • 1 praf de chimion( macinat)
  • Compozitia:
  • 200 gr mozarella
  • 200 gr mascarpone
  • 470 gr ricotta
  • 100 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • piper
  • busuioc un praf
  • rozmarin 1/2 lingurita
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 linguri pline de faina
  • 5 rosii taiate felii groase
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 pahar de vin Marsala( se poate inlocui cu lacrima lui Ovidiu care este un vin mai licoros)
  • 4-5 bucati de rosii uscate la soare( optional)
  • 1 galbenus pentru uns blatul
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta italiana:

Blatul il facem amestecand toate ingredientele( pentru blat) si framantand un aluat( foarte frumos si usor manevrabil) pe care il vom inveli in folie si-l vom pune la rece pentru 30 de minute.


Rosiile le-am taiat felii groase. Am pus in tigaie uleiul de masline si la foc iute am adaugat feliile de rosii si le-am lasat 3 minute, am adaugat busuioc si rozmarin( cate un praf) apoi le-am stropit cu vin si le-am mai lasat inca 2-3 minute. Le dam deoparte de pe foc si le lasam sa se scurga intr-o sita apoi le rasfiram pe o farfurie si le lasam la racit.


Am amestecat la mixer branzeturile, mascarpone, ricotta, mozarella( moale, sfaramata sau razuita) cu ouale si faina apoi am adaugat patrunjelul, putina sare si piper.


Scoatem blatul de tarta, il intindem pe o foaie pergament, cu sucitorul si cu mainile( folosindu-ne de o folie) il asezam in forma de tarta , intepam suprafata cu furculita si presam marginile usor, Turnam compozitia de branza o nivelam si apoi punem parmezanul deasupra. Luam rosiile bucata cu bucata si le punem peste parmezan, ( daca ne plac rosiile uscate la soare putem adauga cateva, eu nu am avut), presaram busuioc si rozmarin si lasam marginile tartei usor peste umplutura, ungandu-le cu galbenus de ou.


Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute. Se poate servi calda...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

13.05.2012, 15:39

Simona, multumesc

babi5 1

25.08.2013, 20:54

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi