Tarta cu ciocolata

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Mar 2014 | 14035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g ciocolata (de preferat neagra)
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.

Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc si se adauga oul. De preferat este sa mixati acum compozita,pentru o omoegenizare perfecta.

Incingem cuptorul.

Dupa ce aluatul s-a odihnit in frigider, il scoatem si il intindem intr-o tava rotunda.

Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru circa 12-15 minute.

Dupa ce s-a copt se pune umplutura si se mai da la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

Se lasa la racit, apoi se pune in frigider peste noapte.

Se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

anca_rm 1

31.03.2014, 15:41

cat de buna este , la favorite cu ea

ank11 1

01.04.2014, 17:16

... vreau sa o incerc pt ca e usor de facut si arata delicios....sper sa imi iasa....dar sa se termine postul

Rahela Velicu 1

02.06.2021, 16:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si crema de branza