Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)

de Doralinda in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 1567 vizualizari

 

Doar pentru iubitorii de ciocolata!!! Este o prajitura insiropata si cu ciocolata topita, foarte gustoasa! Este o prajitura care se gaseste in toate patiseriile in Grecia.

 

INGREDIENTE

Chec:

  • 150 gr zahar
  • 250 gr faina care are incorporata praful de copt
  • 50 gr cacao 100% neindulcit
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 gr unt
  • 5 oua
  • putina sare

Sirop:

  • 700 ml apa
  • 400 gr zahar
  • putina lamaie stoarsa
  • 1 pliculet zahar vanilat

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra de patiserie
  • 100 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita):

Amestecati toate ingredientele pentru chec in jur de 2-3 min cu mixerul dupa care puneti compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C pentru cca 45 min ( in functie de cuptorul fiecaruia). Cand v-a mai ramas 10 min pana la sfarsit, incepeti sa faceti siropul, fierband ingredientele pentru cca 3-4 min. Siropul trebuie turnat fierbinte peste checul tocmai iesit din cuptor! Lasati sa se raceasca si incepeti sa faceti glazura. Incalziti laptele si cand incepe sa dea in clocot luati de pe foc si puneti ciocolata sparta in bucati mici, lasati cateva minute sa se topeasca ( va fi mai usor de amestecat si omogenizat!). Cand checul s-a racit, atunci turnati crema de ciocolata deasupra si miscati tava ca sa se acopere toata suprafata.


Lasati sa se raceasca inainte de a fi servita!

 

TIPS-URI

1

Daca nu sunt copii care vor servi din aceasta prajitura, puteti adauga 1 lingura de coniac in crema.

2

Se serveste mai bine cand e lasata la frigider cel putin 30 min

3

daca vi se pare prea dulce, puneti mai putin zahar in sirop, doar 300 gr iar in blat doar 100gr. oricum crema de ciocolata e doar pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Doralinda 1

12.10.2016, 21:58

noiinbucatarie,

delia64 1

15.10.2016, 11:44

mihaelar63 1

15.10.2016, 12:53

Pe gustul meu asa insiropata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie