Tarta cu ciocolata si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 20 Mai 2015 | 799 vizualizari

 

Ca tot vorbeam azi de ciocolata si ca e buna si ea la ceva va aduc o tarta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -250 g biscuit
  • -125 g unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 g ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • -10 g gelatina
  • -250 g capsuni sau cati incap in tava de tarta
  • Extra:
  • -100 g ciocolata + 2 linguri lapte
  • -capsuni pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si capsuni:

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm.


Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g unt si cateva linguri de lapte pana cand se inmmoaie biscuitii ca s aii putem presa sa obtinem blatul. Cantitatea de unt si lapte poate sa difere in functie de biscuitii folositi.


Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui borcan presam bine ca sa formam baza pentru tarta .


Dam la rece si vom pregati umplutura.


Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu fiarba .


Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.


Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa si o incalzim pana cand se dizolva si o adaugam in ciocolata calda.


Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam capsunii spalati si zvantati in tava, turnam umplutura si dam din nou la frigider pana se intareste.


Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita .


Deasupra ornam cu capsuni feliati .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

20.05.2015, 20:47

Panacris 1

21.05.2015, 07:24

dantes 1

22.05.2015, 12:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu crema de vanilie