Tarta cu ciocolata si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Iun 2013 | 2717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • cirese (vreo 30)
  • 3 oua mici
  • 100 g ciocolata cu lapte + 1 lingura lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 25 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor:
  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Spalam cirese si le scoatem samburii.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam sa se racoreasca.

Untul in topim partial, adaugam zaharul pudra si il mixam pana se intareste iar.

Cand ciocolata s-a racorit adaugam untul peste ea si mixam bine.

Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 25 cm.

Punem aluatul in tava si asezam deasupra ciresele.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Am scos tarta din tava si am lasat-o sa se raceasca.

Am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi si am decorat tarta.

Portionam si papam cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

28.06.2013, 13:38

multumesc Loredana!

Angelina_Elena 1

28.06.2013, 13:38

multumesc Dea!

Lau 1

28.06.2013, 15:01

sigur este delicioasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese