Tarta cu ciocolata si cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 1514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 240 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca neindulcita
  • 6 linguri zahar tos(dar mi s.a parut cam dulce)
  • 200 g ciocolata neagra 85%cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • zaharc
  • irca 500 g cirese
  • Mai avem nevoieunt pentru uns forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.

Batem oul cu un strop de sare.

Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut si coaja de portocala.

Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el.

Amestecam.

Adaugam putin cate putin faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru circa 1 ora.

Rabdare deci!!!Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa infainata.


Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului in forma rotunda si.l asezam intr-o tava rotunda unsa cu unt.


Taiem surplusul de aluat de pe margini.

Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc.Peste aluatul din tava punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez sau boabe de fasole.


Dam tava la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 20-25 min. pana ce se crusta se rumeneste putin.



In acest timp ne ocupam de crema.

Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.

Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.

Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.

In momentul in care crusta de tarta este gata facuta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin iar apoi o scoatem pe o farfurie.

Turnam crema de ciocolata calduta si o dam la frigider pana se raceste complet (circa 1 ora). Dam ciresele prin zahar tos si cand tarta este rece ornam cu acestea.


Dam tarta la frigider pentru cel putin 2 ore.Este super-delicioasa!


Pofta buna!


Sursa:http://retetetimea.ro/tarta-cu-ciocolata-si-capsune/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Valclaudia 1

26.05.2015, 19:28

Rocsi 1

26.05.2015, 20:00

Mmm, delicioasa!

noiinbucatarie 1

11.05.2016, 10:01

hmm, cat de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08