Tarta cu ciocolata si cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 1612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 240 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca neindulcita
  • 6 linguri zahar tos(dar mi s.a parut cam dulce)
  • 200 g ciocolata neagra 85%cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • zaharc
  • irca 500 g cirese
  • Mai avem nevoieunt pentru uns forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.

Batem oul cu un strop de sare.

Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut si coaja de portocala.

Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el.

Amestecam.

Adaugam putin cate putin faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru circa 1 ora.

Rabdare deci!!!Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa infainata.


Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului in forma rotunda si.l asezam intr-o tava rotunda unsa cu unt.


Taiem surplusul de aluat de pe margini.

Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc.Peste aluatul din tava punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez sau boabe de fasole.


Dam tava la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 20-25 min. pana ce se crusta se rumeneste putin.



In acest timp ne ocupam de crema.

Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.

Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.

Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.

In momentul in care crusta de tarta este gata facuta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin iar apoi o scoatem pe o farfurie.

Turnam crema de ciocolata calduta si o dam la frigider pana se raceste complet (circa 1 ora). Dam ciresele prin zahar tos si cand tarta este rece ornam cu acestea.


Dam tarta la frigider pentru cel putin 2 ore.Este super-delicioasa!


Pofta buna!


Sursa:http://retetetimea.ro/tarta-cu-ciocolata-si-capsune/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Valclaudia 1

26.05.2015, 19:28

Rocsi 1

26.05.2015, 20:00

Mmm, delicioasa!

noiinbucatarie 1

11.05.2016, 10:01

hmm, cat de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kinder pinguin