Tarta cu cirese

de Bayram in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 2168 vizualizari

 

Pt prima mea tarta cred ca mia iesit chiar f bine!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 10-12 linguri apa rece
  • 1 plic crema de vanilie
  • 800 g cirese fara samburi
  • 3 pliculete gelatina
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Se pune faina intr-un castron, untul rece se incorporeaza cu furculita ( nu folositi mana pentru a framanta), pana cand compozitia are aspectul unor firmituri mari de paine. Se stropeste apoi cu apa rece in care s-a diluat sarea si se amesteca cu furculita in sens circular. Aluatul se strange in maini si se da forma unei mingi fara sa se framante, se inveleste in folie si se da la rece timp de 30 min.


Dupa 30 min se scoate aluatul si se imbraca forma de tarta, se da la cuptor timp de 20 min, apoi se lasa la racit.


Se prepara crema de vanilie, se raceste iar apoi se pune peste aluatul din tava.


Ciresele se pun timp de 10 min la fiert cu 200 ml apa, cu zaharul si cu gelatina.


Se lasa la racit apoi se toarna peste tarta! Se da la frigider pt cel putin 2 ore!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

19.06.2011, 13:59

e frumoasa

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:51

buna buna

MIUTA 1

13.10.2011, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si mac