Tarta cu cirese

de Bayram in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 2086 vizualizari

 

Pt prima mea tarta cred ca mia iesit chiar f bine!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 10-12 linguri apa rece
  • 1 plic crema de vanilie
  • 800 g cirese fara samburi
  • 3 pliculete gelatina
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Se pune faina intr-un castron, untul rece se incorporeaza cu furculita ( nu folositi mana pentru a framanta), pana cand compozitia are aspectul unor firmituri mari de paine. Se stropeste apoi cu apa rece in care s-a diluat sarea si se amesteca cu furculita in sens circular. Aluatul se strange in maini si se da forma unei mingi fara sa se framante, se inveleste in folie si se da la rece timp de 30 min.


Dupa 30 min se scoate aluatul si se imbraca forma de tarta, se da la cuptor timp de 20 min, apoi se lasa la racit.


Se prepara crema de vanilie, se raceste iar apoi se pune peste aluatul din tava.


Ciresele se pun timp de 10 min la fiert cu 200 ml apa, cu zaharul si cu gelatina.


Se lasa la racit apoi se toarna peste tarta! Se da la frigider pt cel putin 2 ore!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

19.06.2011, 13:59

e frumoasa

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:51

buna buna

MIUTA 1

13.10.2011, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene