Fursecuri cu scortisoara

de Julie in Dulciuri, 13 Mai 2010 | 4889 vizualizari

 

Am vazut reteta la Anna Olson, dar ea a facut fursecurile cu cardamon, cum eu nu am gasit asa ceva...am inlocuit cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt sau margarina
  • 3 linguri cu miere
  • 50 g zahar farin
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • 50 ml apa minerala
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri scortisoara
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • aprox. 250 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu scortisoara:

Se freaca untul / margarina spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale , numai buna de intins!

Intindem asadar cu sucitorul,foi nu foarte groase de aluat din care decupam forme de fursecuri.


Incingem bine cuptorul si coacem fursecurile 15-20 min.

Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar farin vanilat.

Sau le putem decora cu o glazura facuta din zahar farin amestecat cu scortisoara si cateva picaturi cu zeama de lamaie.Punem glazura intr-o punga, o taiem la un colt si decoram!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

katylyn 1

29.10.2010, 22:58

housy 1

26.11.2010, 22:27

arata foarte bine...si dak-s cu scortisoara....un deliciu..!!

Dana_Retetegg 1

26.11.2010, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati