Tarta cu cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 2 linguri amidon (sau faina)
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • putin lapte (pentru uns tarta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.


A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.


Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.


Lasam sosul de cirese sa se raceasca.


Cat timp se raceaste, pe masa infainata intindem aluatul si decupam o forma rotunda putin mai mare decat vasul in care vom coace tarta.


Am asezat apoi aluatul intr-un vas rotund tapetat cu hartie de copt.


Cand sosul de cirese s-a racit il punem in tava peste aluat.


Din aluatul ramas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri am decupat inimioare si le-am asezat deasupra.


Am uns tarta cu putin lapte, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit frumos deasupra.


Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 19:06

diaconta 1

20.07.2013, 22:13

Tartele sunt printre preferatele mele,indiferent daca's dulci ori sarate

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Dia, si mie imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si capsuni