Tarta cu ciuperci si nuci

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2013 | 5556 vizualizari

 

Reteta este luata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g nuci
  • 100 g bacon
  • 2 linguri de ulei
  • cascaval pentru gratinat
  • putin parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si nuci:

Se prepara aluatul:

Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider.

Pentru umplutura:

Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline.

Ciuperciile se curata de pielite,se spala sub jet de aoa rece si se taie in patru daca sunt mici,daca aveti ciuperci mari le taiati feliute.

Se adauga peste ceapa calita si se lasa sa scada zeama lasata de ciuperci.

Condimentam cu sare.piper si busuioc si adaugam baconul taiat cuburi .

Se lasa cateva minute si se ia de pe foc.

Intr-o tava rontunda punem hartie de copt,punem aluatul si il intindem bine.

Deasupra punem amestecul de ciuperci si bacon,punem nuciile maruntite(sau rupte in bucatele mai mici),radem cascaval si presaram si parmezan.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

TIPS-URI

1

Se serveste atat cald cat si rece cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si branza