Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2014 | 6627 vizualizari

 

Reteta Delaco de saptamana aceasta este o tarta fresh pregatita de Irina si Oana la inaugurarea Casei Bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 3 cutii x 400g crema de branza natur- ceva fin cremos Delaco
  • 4 oua
  • o legatura marar
  • Jeleu de castravete:
  • 2 castraveti fabio
  • 5 gr gelatina granulata(jumatate de plic)
  • o lingurita zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete:

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore.

Se taie doua hartii de copt de dimensiunea tavii, 23 x 30 cm. Se pune aluatul intre cele doua hartii de copt si cu sucitorul se intinde exact in dimensiunea tavii si cu grosimea de 0,5 cm. Se aseaza aluatul pe hartie de copt direct in tava si se indeparteaza foaia de copt de deasupra. Se inteapa cu furculita si se pune deasupra umplutura de branza. Crema de branza se mixeaza cu ouale si se amesteca cu mararul tocat, nu mai este nevoie de sare pentru ca este suficient de sarata branza.

Se coace tarta la 180 de grade, 40 de minute, daca aveti cuptor cu ventilator va recomand aceasta setare. Cand incepe sa se crape putin branza, este facuta si se scoate din cuptor ca sa ramana suprafata alba, sa nu se rumeneasca.

Se lasa la racit bine de tot cateva ore.

Jeleul de castravete se prepara din cei doi castraveti curatati de coaja si fara seminte, mixat apoi bine de tot la blender. Se adauga sare si zeama de lamaie si gelatina hidratata inainte si apoi topita la bain-marie. Se toarna jeleul de castravete peste tarta, se inclina usor tava in toate partile ca sa se acopere bine cu jeleu. Se lasa la rece 5-6 ore si apoi se portioneaza.

Se decoreaza cu coaja de castravete tocata fin.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-0
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-1
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-2
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-3
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-4
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-5
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete-6

COMENTARII (34)

CookieMonster

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:06

foarte interesanta ideea cu jeleu de castravete...am facut si eu dar cu spanac

Xandrinne

Xandrinne 1

01.06.2014, 18:47

Am trecut-o la favorite

mamaieelena

mamaieelena 1

03.06.2014, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!