Tarta cu crema de ciocolata

de LadyCrs in Dulciuri, 26 Sep 2012 | 2671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de rom, esenta de vanilie dupa gust
  • un plic de zahar vanilat
  • 6 linguri de apa
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 g unt
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ciocolata:

Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul pudra, untul la temperatura camerei, oul, apa si esenta de vanilie si am amestecat bine pana am obtinut un aluat de tarta pe care l-am pus la frigider pentru 40 de minute.


Dupa ce s-a intarit l.am intins in forma de tarta unsa cu unt cu ajutorul degetelor si l.am intepat bine pentru a nu se umfla in cuptor; il lasam la cuptor cam 20,25 minute la foc mediu.


Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet.


Pentru creme avem nevoie de 2 vase: in unul am pus 50 g unt, ciocolata alba rupta bucati si 200 ml frisca lichida, in celalalt ciocolata neagra, 50 g unt, esenta de rom si 200 ml frisca. Le-am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si am obtinut o crema.


Am amestcat gelatina cu cremele si am asezat-o peste blatul de tarta care intre timp s-a si racit. ( am pus doua linguri ciocolata alba, doua neagra si tot asa). Se alsa la frigider 2-3 ore pentru a se inchega.


Pe mine gustul ei m-a dus mai degraba la o sarlota...:)

TIPS-URI

1

mie mi-a ramas crema...nu stiu de ce, probabil este mai mica forma mea decat cea din reteta dupa care m-am inspirat si am folosit-o la o inventie pe care o postez imediat :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lilik 1

26.09.2012, 23:54

ce bunatate ciocolatoasa

Steffy 1

27.09.2012, 20:51

Arata senzational!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:23

cred ca tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pide cu branza si spanac
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu ciocolată