Tarta cu crema de ciocolata

de LadyCrs in Dulciuri, 26 Sep 2012 | 1690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de rom, esenta de vanilie dupa gust
  • un plic de zahar vanilat
  • 6 linguri de apa
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 g unt
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ciocolata:

Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul pudra, untul la temperatura camerei, oul, apa si esenta de vanilie si am amestecat bine pana am obtinut un aluat de tarta pe care l-am pus la frigider pentru 40 de minute.


Dupa ce s-a intarit l.am intins in forma de tarta unsa cu unt cu ajutorul degetelor si l.am intepat bine pentru a nu se umfla in cuptor; il lasam la cuptor cam 20,25 minute la foc mediu.


Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet.


Pentru creme avem nevoie de 2 vase: in unul am pus 50 g unt, ciocolata alba rupta bucati si 200 ml frisca lichida, in celalalt ciocolata neagra, 50 g unt, esenta de rom si 200 ml frisca. Le-am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si am obtinut o crema.


Am amestcat gelatina cu cremele si am asezat-o peste blatul de tarta care intre timp s-a si racit. ( am pus doua linguri ciocolata alba, doua neagra si tot asa). Se alsa la frigider 2-3 ore pentru a se inchega.


Pe mine gustul ei m-a dus mai degraba la o sarlota...:)

 

TIPS-URI

1

mie mi-a ramas crema...nu stiu de ce, probabil este mai mica forma mea decat cea din reteta dupa care m-am inspirat si am folosit-o la o inventie pe care o postez imediat :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lilik 1

26.09.2012, 23:54

ce bunatate ciocolatoasa

Steffy 1

27.09.2012, 20:51

Arata senzational!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:23

cred ca tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata