Tarta cu crema de iaurt si visine

de Rocsi in Prajituri, 14 Noi 2011 | 2652 vizualizari

 

Am zis ca daca tot intram maine in post sa fac un desert in acest week-end de frupt,caci de acum o sa fac mai mult deserturi de post..Asa ca va invit pe toti la o feliuta,alaturi de o cafea,un ceai sau un cappucino,dupa preferinte!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  •  2 linguri apa rece
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 550 gr iaurt simplu(mai gras au mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime)
  • 1 borcanel mic de visine fara samburi
  •  5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie
  • 6 foi gelatina(10 gr in total au avut)
  • Jeleu:
  • 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot)
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 2 linguri rase de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de iaurt si visine:

Blatul:


Mixam ouale spuma cu zaharul.


Adaugam apa si zaharul vanilat.


Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua.


Acest amestec in incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat.


Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de blat in ea.


O dam in cuptorul incins,la o temperature potrivita,circa 20 de minute(faceti testul cu scobitoarea si cand este copt,inchideti focul la cuptor).


Cand este gata scoateti blatul si il lasati la racorit.


Crema:


Visinele le scoatem din borcan si le punem putin la scurs.


Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute ,intr-un bolisor cu apa rece.


Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta.


Adaugam si visinele scurse ,apoi coaja de lamaie rasa.


Incorporam bine toate acestea.


Gelatina o incalzim pe baie de aburi sau 20 de secunde la microunde.


O incorporam in crema de iaurt si o dam cam 20 de minute la frigider,sa se intareasca putin,sa nu fie prea curgatoare.


Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.


Asezam blatul (puteti sa il insiropati daca doriti.eu nu l-am insiropat de aceasta data),apoi crema care a stat la frigider ,pe toata suprafata blatului.


Pregatim jeleul din 250 gr sirop visine,plicul tort jelee si zaharul,conform instructiunilor de pe ambalaj.


Turnam acest jeleu peste crema.


Acoperim tava cu un capac sau cu o cratita mai larga,apoi dam tarta la frigider pentru cate ore(sau daca faceti seara,o lasati pana a 2a zi la frigider),pentru a se intari crema si jeleul.


Il scoateti pe un platou,cu grija,taiem portioara si servim!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

22.11.2011, 21:05

ella

Dana_Retetegg 1

06.01.2012, 11:32

delicioasa

Rocsi 1

06.01.2012, 21:23

Retetegg

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete alb-negru