Tarta cu crema de portocale si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 4 Mai 2014 | 1746 vizualizari

 

Este o prajitura destul de consistenta....as indrazni sa spun chiar grea. O portie satisface pofta de dulce pentru toata ziua.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • o jumatate plic praf de copt
  • un ou
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema de portocale:
  • 200 ml suc de portocale,
  • 200 ml apa,
  • 3 linguri rase faina,
  • 3 galbenusuri,
  • 5 linguri zahar.
  • Crema de ciocolata:
  • 3 linguri frisca pentru smantana ,
  • 90 g ciocolata
  • Ornamente:
  • bobite de cicolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de portocale si ciocolata:


Incepem cu crema de portocale: zeama obtinuta de la doua portocale (am avut portocale tare zemoase) se amesteca cu apa. Intr-o cratita amestecam galbenusurile, faina si zaharul bine-bine,peste care adaugam sucul de portocale. Apoi, totul se pune pe foc. Cand este gata se pune la rece.


Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul, oul si untul de amesteca bine. La final se adauga laptele. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.


Se lasa aluatul la rece cca o ora. Aluatul se intinde cu sucitorul, se pune intr-o tava cu marginile detasabile bine unsa cu unt. Aluatul se pune in asa fel incat marginile sa fie mai inalte. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste acest aluat se pune crema de portocale si se da la cuptor pentru 20 minute. Se scoate tarta si se pune la rece. Intre timp pregatim crema de ciocolata. Smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc fara sa o lasam sa fiarba. O luam de pe foc si mixam bine crema pana se omogenizeaza complet. O punem la rece. Cand tarta este rece si crema de ciocolata la fel, adaugam ciocolata peste crema de portocale.


Tarta se mai pune la rece pentru cateva ore...daca rezista:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

alilianaa 1

05.05.2014, 16:07

Timea

alilianaa 1

05.05.2014, 16:07

Cristina

Raluca57 1

17.05.2014, 21:17

Mi-a iesit f buna! este o combinatie excelenta. La crema de portocale nu am mai pus apa, ci 400 ml suc proaspat de portocala, cu pulpa cu tot. F F F buna! Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata II