Tarta cu crema de portocale si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 4 Mai 2014 | 5078 vizualizari

 

Este o prajitura destul de consistenta....as indrazni sa spun chiar grea. O portie satisface pofta de dulce pentru toata ziua.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • o jumatate plic praf de copt
  • un ou
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema de portocale:
  • 200 ml suc de portocale,
  • 200 ml apa,
  • 3 linguri rase faina,
  • 3 galbenusuri,
  • 5 linguri zahar.
  • Crema de ciocolata:
  • 3 linguri frisca pentru smantana ,
  • 90 g ciocolata
  • Ornamente:
  • bobite de cicolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de portocale si ciocolata:

 

Incepem cu crema de portocale:  zeama obtinuta de la doua portocale (am avut portocale tare zemoase) se amesteca cu apa. Intr-o cratita amestecam galbenusurile, faina si zaharul bine-bine,peste care adaugam sucul de portocale.  Apoi, totul se pune pe foc. Cand este gata se pune la rece. 

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul, oul si untul de amesteca bine. La final se adauga laptele. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o ora.  Aluatul se intinde cu sucitorul, se pune intr-o tava cu marginile detasabile bine unsa cu unt. Aluatul se pune in asa fel incat marginile sa fie mai inalte. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste acest aluat se pune crema de portocale si se da la cuptor pentru 20 minute. Se scoate tarta si se pune la rece. Intre timp pregatim crema de ciocolata. Smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc fara sa o lasam sa fiarba. O luam de pe foc  si mixam bine crema pana se omogenizeaza complet. O punem la rece. Cand tarta este rece si crema de ciocolata la fel, adaugam ciocolata peste crema de portocale.

Tarta se mai pune la rece pentru cateva ore...daca rezista:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

alilianaa 1

05.05.2014, 16:07

Timea

alilianaa 1

05.05.2014, 16:07

Cristina

Raluca57 1

17.05.2014, 21:17

Mi-a iesit f buna! este o combinatie excelenta. La crema de portocale nu am mai pus apa, ci 400 ml suc proaspat de portocala, cu pulpa cu tot. F F F buna! Raluca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie