Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iun 2015 | 11248 vizualizari

 

O tarta rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 8 lg faina
  • coaja rasa de lamaie
Pt. crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 g amidon
  • 150 ml lapte
  • 1 lg unt
  • esenta de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 300 g cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese:

Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga.

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi se pune uleiul, galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, iar la final faina in doua reprize, amestecand cu o spatula cu miscari usoare pana la omogenizare. Se unge tava pentru tarta cu unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentri cca 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si amidonul si se toarna in fir subtire laptele omogenizand. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa, ca la budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca. Se lasa sa se raceasca. Intre timp amestecam mascarpone cu cele 2 lg de zahar pudra. Se incorporeaza cate putin in crema de vanilie, omogenizand bine. Se da crema la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, se rastoarna pe un platou. Se toarna crema, se niveleaza si se aseaza ciresele dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm, si 4 forme de mini tarte.

2

Se pot folosi si altfel de fructe de sezon.

3

Se poate renunta la mascarpone, preparand o cantitate mai mare de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz