Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iun 2015 | 4025 vizualizari

 

O tarta rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 8 lg faina
  • coaja rasa de lamaie
Pt. crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 g amidon
  • 150 ml lapte
  • 1 lg unt
  • esenta de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 300 g cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese:

Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga.


Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi se pune uleiul, galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, iar la final faina in doua reprize, amestecand cu o spatula cu miscari usoare pana la omogenizare. Se unge tava pentru tarta cu unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentri cca 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava.


Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si amidonul si se toarna in fir subtire laptele omogenizand. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa, ca la budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca. Se lasa sa se raceasca. Intre timp amestecam mascarpone cu cele 2 lg de zahar pudra. Se incorporeaza cate putin in crema de vanilie, omogenizand bine. Se da crema la rece.


Dupa ce s-a racit blatul, se rastoarna pe un platou. Se toarna crema, se niveleaza si se aseaza ciresele dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servita.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm, si 4 forme de mini tarte.

2

Se pot folosi si altfel de fructe de sezon.

3

Se poate renunta la mascarpone, preparand o cantitate mai mare de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dantes 1

11.07.2015, 06:31

Delicioasa!

poa 1

11.07.2015, 18:12

noiinbucatarie 1

20.01.2017, 08:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trio