Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iun 2015 | 11359 vizualizari

 

O tarta rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 8 lg faina
  • coaja rasa de lamaie
Pt. crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 g amidon
  • 150 ml lapte
  • 1 lg unt
  • esenta de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 300 g cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese:

Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga.

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi se pune uleiul, galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, iar la final faina in doua reprize, amestecand cu o spatula cu miscari usoare pana la omogenizare. Se unge tava pentru tarta cu unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentri cca 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si amidonul si se toarna in fir subtire laptele omogenizand. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa, ca la budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca. Se lasa sa se raceasca. Intre timp amestecam mascarpone cu cele 2 lg de zahar pudra. Se incorporeaza cate putin in crema de vanilie, omogenizand bine. Se da crema la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, se rastoarna pe un platou. Se toarna crema, se niveleaza si se aseaza ciresele dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm, si 4 forme de mini tarte.

2

Se pot folosi si altfel de fructe de sezon.

3

Se poate renunta la mascarpone, preparand o cantitate mai mare de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu cirese