Tarta cu crema de vanilie si piersici

de alilianaa in Prajituri, 10 Oct 2015 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 unt,
  • 170 g faina,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • 2-3 linguri apa,
  • un ou,
  • 2-3 linguri zahar,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri rase amidon,
  • esenta de vanilie,
  • praf de sare
  • piersici 15 bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si piersici:

Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute. 

Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.

Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca putin. Adaugam amidonul,un praf de sare, zahar vanilat. Dupa ce acestea au fost amestecate bine, adaugam putin cate putin lapte si omogenizam. Punem compozitia pe foc la fiert. Va rezulta o crema de consistenta unei smantani.  Lasam la racit.

Intr-o tava de tarta intindem bine o foaie din aluatul scos de la frigider. Adaugam crema de vanilie ( dupa ce s-a racorit considerabil), asezam dupa preferinta piersicile si introducem tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am adaugat si putine,, zdrente" de aluat de-asupra.  Cand tarta este gata ( eu observ marginile rumenite frumos) este scoasa si se pudereaza cu zahar vanilat 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

11.10.2015, 11:44

Buna!

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:13

alilianaa 1

02.05.2016, 11:59

Va multumesc!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cozonac rapid