Tarta cu crema de vanilie si piersici

de alilianaa in Prajituri, 10 Oct 2015 | 920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 unt,
  • 170 g faina,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • 2-3 linguri apa,
  • un ou,
  • 2-3 linguri zahar,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri rase amidon,
  • esenta de vanilie,
  • praf de sare
  • piersici 15 bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si piersici:

Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute.


Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.


Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca putin. Adaugam amidonul,un praf de sare, zahar vanilat. Dupa ce acestea au fost amestecate bine, adaugam putin cate putin lapte si omogenizam. Punem compozitia pe foc la fiert. Va rezulta o crema de consistenta unei smantani. Lasam la racit.


Intr-o tava de tarta intindem bine o foaie din aluatul scos de la frigider. Adaugam crema de vanilie ( dupa ce s-a racorit considerabil), asezam dupa preferinta piersicile si introducem tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am adaugat si putine,, zdrente" de aluat de-asupra. Cand tarta este gata ( eu observ marginile rumenite frumos) este scoasa si se pudereaza cu zahar vanilat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

dantes 1

11.10.2015, 11:44

Buna!

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:13

alilianaa 1

02.05.2016, 11:59

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura glazurata