Tarta cu crema de vanilie si piersici

de alilianaa in Prajituri, 10 Oct 2015 | 586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 unt,
  • 170 g faina,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • 2-3 linguri apa,
  • un ou,
  • 2-3 linguri zahar,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri rase amidon,
  • esenta de vanilie,
  • praf de sare
  • piersici 15 bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si piersici:

Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute.


Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.


Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca putin. Adaugam amidonul,un praf de sare, zahar vanilat. Dupa ce acestea au fost amestecate bine, adaugam putin cate putin lapte si omogenizam. Punem compozitia pe foc la fiert. Va rezulta o crema de consistenta unei smantani. Lasam la racit.


Intr-o tava de tarta intindem bine o foaie din aluatul scos de la frigider. Adaugam crema de vanilie ( dupa ce s-a racorit considerabil), asezam dupa preferinta piersicile si introducem tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am adaugat si putine,, zdrente" de aluat de-asupra. Cand tarta este gata ( eu observ marginile rumenite frumos) este scoasa si se pudereaza cu zahar vanilat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

11.10.2015, 11:44

Buna!

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:13

alilianaa 1

02.05.2016, 11:59

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si gem de mere