Prajitura cu crema caramel si frisca

de Rocsi in Prajituri, 17 Oct 2015 | 9415 vizualizari

 

O alta prajitura cu crema super delicioasa. O puteti pregati pentru cei dragi, pentru a o darui, pentru mese festive sau de sarbatori!!! Musai sa o faceti si voi :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 3 linguri cacao
    • 2 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta rom
    • un praf de sare
    Crema caramel:
    • 550 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 4 linguri si 1/2 amidon
    • 150 gr unt 80% grasime
    • 2 lingurite esenta rom
    Frisca:
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana groasa de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 1 lingura cacao pentru decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si frisca:

Blatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul.

Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri.


Puteti coace blatul tot sau sa faceti doua foi separate asa cum am facut si eu.

Am impartit compozitia in doua boluri identice, in mod egal.

Ungem o tava de 24/37 cm cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.


Crema caramel:

Intr-un bol amestecam putin lapte cu amidonul.

Intr-o cratita cu fundul mai gros (eu am folosit un tuci mic) caramelizam zaharul.

Cand prinde o culoare aurie, dam focul la mic, turnam restul de lapte. Aveti grija la aburi!!!

Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat este complet topit, apoi turnam amestecul de amidon.

Invartim in crema pana se ingroasa ca o budinca.

Cand este gata, o dam deoparte sa se racoreasca, acoperind-o cu o folie.

Cand este rece, punem esenta si untul de la temperatura camerei, mixam usor.


Frisca:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.

Asezam prima foaie de blat pe una din hartiile de copt in care am facut blaturile.

Punem crema, o nivelam, asezam a doua foaie si presam usor.

Deasupra punem frisca si o nivelam.


Punem prajitura intr-o tava, o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte.

O portionam, presaram cacao si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

22.12.2015, 20:30

Lina

ancutsa 1

07.06.2016, 19:44

foarte frumos

Rocsi 1

07.06.2016, 20:29

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si frisca