Prajitura cu crema caramel si frisca

de Rocsi in Prajituri, 17 Oct 2015 | 11930 vizualizari

 

O alta prajitura cu crema super delicioasa. O puteti pregati pentru cei dragi, pentru a o darui, pentru mese festive sau de sarbatori!!! Musai sa o faceti si voi :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 3 linguri cacao
    • 2 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta rom
    • un praf de sare
    Crema caramel:
    • 550 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 4 linguri si 1/2 amidon
    • 150 gr unt 80% grasime
    • 2 lingurite esenta rom
    Frisca:
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana groasa de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 1 lingura cacao pentru decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si frisca:

Blatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul.

Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri.


Puteti coace blatul tot sau sa faceti doua foi separate asa cum am facut si eu.

Am impartit compozitia in doua boluri identice, in mod egal.

Ungem o tava de 24/37 cm cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.


Crema caramel:

Intr-un bol amestecam putin lapte cu amidonul.

Intr-o cratita cu fundul mai gros (eu am folosit un tuci mic) caramelizam zaharul.

Cand prinde o culoare aurie, dam focul la mic, turnam restul de lapte. Aveti grija la aburi!!!

Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat este complet topit, apoi turnam amestecul de amidon.

Invartim in crema pana se ingroasa ca o budinca.

Cand este gata, o dam deoparte sa se racoreasca, acoperind-o cu o folie.

Cand este rece, punem esenta si untul de la temperatura camerei, mixam usor.


Frisca:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.

Asezam prima foaie de blat pe una din hartiile de copt in care am facut blaturile.

Punem crema, o nivelam, asezam a doua foaie si presam usor.

Deasupra punem frisca si o nivelam.


Punem prajitura intr-o tava, o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte.

O portionam, presaram cacao si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

22.12.2015, 20:30

Lina

Ancutsa 1

07.06.2016, 19:44

foarte frumos

Rocsi 1

07.06.2016, 20:29

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si frisca