Prajitura cu crema caramel si frisca

de robert_badica in Prajituri, 1 Ian 2016 | 1815 vizualizari

 

O prajitura asa de buna, cu o crema fina si multa frisca! 
P-E-R-F-E-C-T-A ! Multumesc Rocsy, pentru sfaturi si reteta, esti o scumpa! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema caramel:
  • 550 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 faina
  • 150 gr unt 82% grasime
  • 2 lingurite esenta rom
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si frisca:

Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii. Nu deschideti usa cuporului deoarece blatul fiind bazat pe spuma de albusuri, acesta se va lasa.


Crema: Intr-un vas cu fund dublu, caramelizam zaharul. Intr-un bol, amestecam faina cu putin lapte. Cand zaharul a prins o culoare aramie, adaugam restul de lapte, si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Punem si faina amestecata cu laptele si amestecam bine, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se racesca. Cand s-a racit, adaugam untul si esenta. Mixam bine, la viteza mica.


Asamblare: Blatul in taiem in 2 felii, relativ egale. Peste prima felie punem crema de caramel, apoi punem cea de a doua felie si in final frisca batuta spuma tare. Pudram cu cacao, portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Camelya 1

02.01.2016, 11:22

Ce bunatate de prajiturica!

mirela0911 1

02.01.2016, 11:50

As servi o portie!

robert_badica 1

02.01.2016, 14:09

Cu drag, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si frisca