Chec cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 20 Mai 2011 | 4132 vizualizari

 

Daca tot sunt maine Sfintii Constantin si Elena am zis sa va ofer ceva dulce...Va urez tuturor celor ce poarte aceste nume un sincer si calduros La multi ani!!!Si pentru doamne cate un fir de liliac !!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 albusuri de ou
  • 50 gr unt
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 3 sferturi de cana apa minerala(puteti pune si lapte daca aveti la indemana)
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 3 cani si jumatate faina(va poate intra mai putin,sau mai mult)
  • 150 gr zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zmeura:

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.


batem ouale spuma cu albusurile.


apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste.


punem untul topit si esenta de rom.


adaugam si apa minerala si mai mixam putin.


apoi punem praful de copt ,iar spre final faina ,pe care o incorporam treptat pana obtinem consistenta dorita la aluat.


spalam zmeura in mai multe ape si o scurgem bine.


ungem o tava de chec cu putina margarina si o tapetam cu faina(sau cu hartie de copt,depinde de forma de chec).


punem 3 sferturi din compozitie in tava.


restul de un sfert o amestecam cu cacaua.


turnam si compozitia cu cacaua si o marmoram cu cea alba.


deasupra asezam zmeura.


dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce checul este copt(faceti testul cu scobitoare).


il scoateti,il lasati sa se racesca apoi serviti!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

04.06.2011, 21:26

dey

mihaelar63 1

15.06.2011, 10:43

ce bun !!!

Rocsi 1

15.06.2011, 11:15

mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec de iaurt