Eclere

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Iun 2012 | 2512 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • un praf de sare
Crema:
  • 700 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri cu varf faina
  • un plic zahar vanilat Bourbon
  • 4 galbenusuri
Glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte(100 g)
  • 3-4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru coji:


Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare. Obtineti un aluat ca o pasta. Aluatul se pune intr-un posh cu varf mare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam eclerele, si le coacem la foc potrivit 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.


Crema:


Intr-o oala punem 600 ml lapte la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat bourbon,faina si restul de lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta(din faina,zahar,zahar vanilat si 100 ml lapte)si amestecam continuu. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi. Lasam apoi budinca la racit. Umplem apoi cojile, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindu-le putin, dar fara a le rupe in doua.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi. Lasam putin glazura la racit, apoi o punem intr-o punga pe care o taiem apoi la un capat si glazuram eclerele.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus obtinem 16 eclere de 7-8 cm lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 15:32

iti multumesc Bubu!

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 15:23

e la favorite reteta, trebuie sa o incerc

Angelina_Elena 1

28.09.2012, 16:10

multumesc frumos Alexa! Poti sa incerci linistita reteta, doarece se fac destul de repede si sunt mai mult decat delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Eclere