Tarta cu dovlecei

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 5411 vizualizari

 

o tarta care merita incercata, e senzational de buna si e potrivita atat pentru un bufet suedez la o petrecere cat si pentru cina, sau pachetelul pentru serviciu!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare


pentru umplutura:

  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta.


Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor marginile in interior. Taiem aluatul care depasesete forma. Cu o furculita intepam suprafata tartei.


Batem ouale cu sarea si adaugam telemeaua rasa.


Adaugam ceapa si mararul tocate marunt. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem feliute putin mai groase si ii punem si pe ei peste compozitia de oua.


Punem nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizam.


Turnam compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta am facut o impletitura pe care am asezat-o pe margine. Am uns cu putin ou din compozitie.


Dam la cuptor la foc mediu. Cand este aproape gata radem deasupra cascavalul.


Mai dam la cuptor inca 5-10 minute.


Lasam sa se racoreasca putin apoi taiem felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:54

Frumoasa si delicioasa

Alina26 1

10.06.2013, 15:24

ce bine arataa.....am facut si eu o data...dar a ta e super buna!!!imi plce mai mult!!!!

Panacris 1

06.05.2015, 09:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu broccoli si prezunto