Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2017 | 1221 vizualizari

 

Ca aperitiv, fel principal, de luat la pachet, fie rece, fie calda, puteti servi aceasta tarta...Prea buna, prea delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 dovlecei (cam 600-700 gr au ambii)
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mozzarella
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella:

Aluatul:

Intr-un bol, punem untul rece.

Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata.

Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat.

Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.


Umplutura:

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii stoarcem intre maini de zeama.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem dovleceii si ii lasam 5-7 minute pe foc, pana nu mai au deloc lichid.

Ii dam deoparte si ii lasam 10 minute sa se racoreasca.

Intr-un bol, punem ricotta, dovleceii si ii amestecam.

Mozzarella o taiem cubulete mici, o amestecam in compozitia de mai sus.

Presaram sare si piper, apoi adaugam patrunjel si marar verde tocate marunt.

La final, incorporam oul batut spuma.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie potrivit de subtire si dreptunghiulara, o asezam in tava.

Tapetam bine si peretii tavii.

Turnam umplutura, o nivelam si taiem surplusul de aluat.

Introducem tarta in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este bine coapta. Cam 50-60 de minute dureaza pana este bine facuta.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi putem servi fie calda, fie rece.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

13.02.2017, 19:27

Multumesc tuturor!

mihaelar63 1

14.02.2017, 20:30

Mi-e cam dor de o tarta asa buna !!!

Rocsi 1

14.02.2017, 20:54

Eu mai fac tarte, asa ca te invit la mine sa mai servesti!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara cu dovlecei