Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2017 | 2022 vizualizari

 

Ca aperitiv, fel principal, de luat la pachet, fie rece, fie calda, puteti servi aceasta tarta...Prea buna, prea delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 dovlecei (cam 600-700 gr au ambii)
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mozzarella
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella:

Aluatul:

Intr-un bol, punem untul rece.

Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata.

Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat.

Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.


Umplutura:

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii stoarcem intre maini de zeama.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem dovleceii si ii lasam 5-7 minute pe foc, pana nu mai au deloc lichid.

Ii dam deoparte si ii lasam 10 minute sa se racoreasca.

Intr-un bol, punem ricotta, dovleceii si ii amestecam.

Mozzarella o taiem cubulete mici, o amestecam in compozitia de mai sus.

Presaram sare si piper, apoi adaugam patrunjel si marar verde tocate marunt.

La final, incorporam oul batut spuma.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie potrivit de subtire si dreptunghiulara, o asezam in tava.

Tapetam bine si peretii tavii.

Turnam umplutura, o nivelam si taiem surplusul de aluat.

Introducem tarta in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este bine coapta. Cam 50-60 de minute dureaza pana este bine facuta.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi putem servi fie calda, fie rece.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

13.02.2017, 19:27

Multumesc tuturor!

mihaelar63 1

14.02.2017, 20:30

Mi-e cam dor de o tarta asa buna !!!

Rocsi 1

14.02.2017, 20:54

Eu mai fac tarte, asa ca te invit la mine sa mai servesti!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

RETETA RECOMANDATA
Snitele rulate cu sunca si mozzarella