Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2011 | 5430 vizualizari

 

Vineri dimineata am mers in piata la cumparaturi.Printre cumparaturile de la piata am luat dovlecei si ciuperci champinion.Imi plac tare mult!
Am dorit sa incerc ceva nou asa ca am intrat pe bucataras.ro de unde ma inspir de cate ori vreu ceva deosebit.Aici gasesc retete speciale de la voi bucatarese/bucatari deosebiti.
Am ales reteta de la Julie din aperitive,dovlecei cu rosii si ciuperci.Iti multumesc Julie este minunata tarta!Am modificat foarte putin reteta dar a iesit ceva deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • o jumatate kg ciuperci champinion
  • 2 buc.ceapa uscata
  • un gogosar rosu
  • 400 g cascaval
  • 4 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • sare,piper,vegeta
  • ulei
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor:

Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor.


Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici.


Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata fin.


Am adaugat gogosarul taiat cubulete si l-am calit doua minute.


Am adaugat ciupercile si am condimentat cu sare,vegeta si piper.


Am lasat pe foc pana a scazut de tot apa lasata de ciuperci.Am pus patrunjelul verde tocat,am amestecat putin si am luat cratita de pe foc sa se raceasca.


Am scos dovleceii din frigider,i-am scurs de apa pe care au lasat-o si i-am sters cu servetele de bucatarie.


Am pus ulei intr-o tigaie si am prajit dovleceii pe ambele parti.


Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet.


Am asezat dovleceii pe fundul tavii.


Apoi m-am ocupat de compozitia cu ciuperci.Am pus 4 oua intregi si 400 g cascaval ras.Am amestecat bine toate ingredientele.La sfarsit am turnat compozitia peste dovlecelul asezat in tava.


Am pus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 minute si pe urma 10 minute la foc mare sa se rumeneasca frumos.


Tarta este buna atat calda servita cu smantana dar si rece.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (13)

Lau 1

04.06.2011, 23:30

place

mamaieelena 1

05.06.2011, 23:17

delicioasa

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:40

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!