Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2011 | 11493 vizualizari

 

Vineri dimineata am mers in piata la cumparaturi.Printre cumparaturile de la piata am luat dovlecei si ciuperci champinion.Imi plac tare mult!
Am dorit sa incerc ceva nou asa ca am intrat pe bucataras.ro de unde ma inspir de cate ori vreu ceva deosebit.Aici gasesc retete speciale de la voi bucatarese/bucatari deosebiti.
Am ales reteta de la Julie din aperitive,dovlecei cu rosii si ciuperci.Iti multumesc Julie este minunata tarta!Am modificat foarte putin reteta dar a iesit ceva deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • o jumatate kg ciuperci champinion
  • 2 buc.ceapa uscata
  • un gogosar rosu
  • 400 g cascaval
  • 4 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • sare,piper,vegeta
  • ulei
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor:

  Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor.

Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici.

Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata fin.

Am adaugat gogosarul taiat cubulete si l-am calit doua minute.

Am adaugat ciupercile si am condimentat cu sare,vegeta si piper.

Am lasat pe foc pana a scazut de tot apa lasata de ciuperci.Am pus patrunjelul verde tocat,am amestecat putin si am luat cratita de pe foc sa se raceasca.

Am scos dovleceii din frigider,i-am scurs de apa pe care au lasat-o si i-am sters cu servetele de bucatarie.

Am pus ulei intr-o tigaie si am prajit dovleceii pe ambele parti.

Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet.

Am asezat dovleceii pe fundul tavii.

Apoi m-am ocupat de compozitia cu ciuperci.Am pus 4 oua intregi si 400 g cascaval ras.Am amestecat bine toate ingredientele.La sfarsit am turnat compozitia peste dovlecelul asezat in tava.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 minute si pe urma 10 minute la foc mare sa se rumeneasca frumos.

Tarta este buna atat calda servita cu smantana dar si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci