Tarta cu dovlecei si masline

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2013 | 11358 vizualizari

 

O tarta gustoasa ce se prepara foarte rapid. Multumesc Laura pentru idee. Din punctul meu de vedere, maslinele si parmezanul au fost cele care au intensificat gustul. Cantitatea este pentru o forma cu diametrul de 24 cm.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii, tineri
  • 1 morcov mare
  • 100 gr branza de oaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 2 lingurite oregano
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 gr faina
  • 50 gr parmezan pentru deasupra
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si masline:

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa.
Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza. Patrunjelul se toaca mic.

Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apoi oregano si praful de copt.

Amestecam toate ingredientele, inclusiv uleiul si maslinele carora le-am scos samburii, iar la final adaugam faina. Pentru ca am stors dovlecelul de apa, fata de reteta originala a fost nevoie de mai putina faina. Compozitia nu trebuie sa "curga", ci sa arate mai degraba ca o smantana groasa.

Tapetam forma cu unt si faina , turnam compozitia, nivelam si radem 50 gr parmezan deasupra

Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute pana devine aurie.

Sincera sa fiu, noua nu prea ne-a ajus. Sau poate sa fi fost atat de buna ? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz