Tarta cu dovlecei si masline

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2013 | 7974 vizualizari

 

O tarta gustoasa ce se prepara foarte rapid. Multumesc Laura pentru idee. Din punctul meu de vedere, maslinele si parmezanul au fost cele care au intensificat gustul. Cantitatea este pentru o forma cu diametrul de 24 cm.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii, tineri
  • 1 morcov mare
  • 100 gr branza de oaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 2 lingurite oregano
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 gr faina
  • 50 gr parmezan pentru deasupra
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si masline:

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa.

Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza. Patrunjelul se toaca mic.


Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apoi oregano si praful de copt.


Amestecam toate ingredientele, inclusiv uleiul si maslinele carora le-am scos samburii, iar la final adaugam faina. Pentru ca am stors dovlecelul de apa, fata de reteta originala a fost nevoie de mai putina faina. Compozitia nu trebuie sa "curga", ci sa arate mai degraba ca o smantana groasa.


Tapetam forma cu unt si faina , turnam compozitia, nivelam si radem 50 gr parmezan deasupra


Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute pana devine aurie.


Sincera sa fiu, noua nu prea ne-a ajus. Sau poate sa fi fost atat de buna ?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

19.08.2013, 15:59

Ela68 1

19.08.2013, 19:24

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si cartofi dulci