Tarta cu dovlecei si masline

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2013 | 7724 vizualizari

 

O tarta gustoasa ce se prepara foarte rapid. Multumesc Laura pentru idee. Din punctul meu de vedere, maslinele si parmezanul au fost cele care au intensificat gustul. Cantitatea este pentru o forma cu diametrul de 24 cm.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii, tineri
  • 1 morcov mare
  • 100 gr branza de oaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 2 lingurite oregano
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 gr faina
  • 50 gr parmezan pentru deasupra
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si masline:

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa.

Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza. Patrunjelul se toaca mic.


Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apoi oregano si praful de copt.


Amestecam toate ingredientele, inclusiv uleiul si maslinele carora le-am scos samburii, iar la final adaugam faina. Pentru ca am stors dovlecelul de apa, fata de reteta originala a fost nevoie de mai putina faina. Compozitia nu trebuie sa "curga", ci sa arate mai degraba ca o smantana groasa.


Tapetam forma cu unt si faina , turnam compozitia, nivelam si radem 50 gr parmezan deasupra


Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute pana devine aurie.


Sincera sa fiu, noua nu prea ne-a ajus. Sau poate sa fi fost atat de buna ?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

19.08.2013, 15:59

Ela68 1

19.08.2013, 19:24

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si cartofi dulci