Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

de oanapl in Mancare copii, 23 Iul 2020 | 438 vizualizari

 

retete de vara
Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care vă plac.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 150 g brânză de vaci (dulce)
  • 100 g unt 80%
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci (dulce)
  • 1 dovlecel (500 g)
  • 2 ouă
  • 1 ardei gras
  • sare, piper alb
  • 6 rosii cherry
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 1 cățel de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry:

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).

Între timp se prepară umplutura.

Dovlecelul se spală, de decojește și se rade pe răzătoarea mare. Se sărează bine și se lasă într-un vas, să lase apa. Ardeiul roșu se taie feliuțe mici.

Se toacă pătrunjelul și usturoiul.

Se bat ouăle bine, apoi se mixează cu brânza de vaci, până se omogenizează.

Se scurg dovleceii printr-o sită (apasând cu mâna ca să iasă apa) și se amestecă delicat cu brânza. Se adaugă ardeiul, pătrunjelul și se omogenizează compoziția.


Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.

Se pune compoziția de brânză peste aluat, se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează peste tartă în forma dorită.

Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

27.07.2020, 20:54

abstract01 1

27.07.2020, 23:48

oanapl 1

28.07.2020, 09:30

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate la soare