Tarta cu dovlecel si branza

de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2014 | 3992 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Simonei(Simona72) si am creat o tarta super extra mega delicioasa :))
Merita incercata (chiar si la miezul noptii)!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata sau uscata
  • 2 linguri amestec de seminte:floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de pin
  • pt umplutura:
  • 1 dovlecel mai mare - aprox 1 kg
  • 100 gr branza de vaci framantata
  • 100 gr branzica de vaci cu verdeata(Pilos)
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel si branza:

Prima data facem umplutura. Curatam dovleacul, il taiem fasii si il curatam pe dinauntru de samburi,il lasam cu sare sa se scurga de apa apoi  il taiem cubulete si il punem la calit cu putin ulei, apoi adaugam aproximativ 200 gr apa si il lasam sa fiarba cu sare.

Pana ce fierbe dovleacul pregatim aluatul. Intr-un vas punem ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Framantam bine si punem compozitia 15 - 20 minute la cuptorul cu microunde ca sa stea ferit de curentii de aer.

Dupa ce s-a fiert dovleacul si a scazut apa,in timp ce focul merge - foc mic - , adaugam cele 2 oua batute cu putin piper, apoi adaugam cele 2 linguri de smantana. Luam de pe foc si punem cele 2 tipuri de branza si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, il intindem cu facaletul si il punem intr-o forma de copt cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. In mijloc punem compozitia (lasam marginile aluatului sa treaca putin peste tava ca sa ne iasa mai frumos si sa nu iasa compozitia pe langa) , rulam marginile si dam la cuptor la foc mic aproximativ 50 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tarta sa se raceasca apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac