Tarta cu dovlecel si branza

de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2014 | 1742 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Simonei(Simona72) si am creat o tarta super extra mega delicioasa :))
Merita incercata (chiar si la miezul noptii)!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata sau uscata
  • 2 linguri amestec de seminte:floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de pin
  • pt umplutura:
  • 1 dovlecel mai mare - aprox 1 kg
  • 100 gr branza de vaci framantata
  • 100 gr branzica de vaci cu verdeata(Pilos)
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel si branza:

Prima data facem umplutura. Curatam dovleacul, il taiem fasii si il curatam pe dinauntru de samburi,il lasam cu sare sa se scurga de apa apoi il taiem cubulete si il punem la calit cu putin ulei, apoi adaugam aproximativ 200 gr apa si il lasam sa fiarba cu sare.


Pana ce fierbe dovleacul pregatim aluatul. Intr-un vas punem ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Framantam bine si punem compozitia 15 - 20 minute la cuptorul cu microunde ca sa stea ferit de curentii de aer.


Dupa ce s-a fiert dovleacul si a scazut apa,in timp ce focul merge - foc mic - , adaugam cele 2 oua batute cu putin piper, apoi adaugam cele 2 linguri de smantana. Luam de pe foc si punem cele 2 tipuri de branza si amestecam pana ce se omogenizeaza.


Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, il intindem cu facaletul si il punem intr-o forma de copt cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. In mijloc punem compozitia (lasam marginile aluatului sa treaca putin peste tava ca sa ne iasa mai frumos si sa nu iasa compozitia pe langa) , rulam marginile si dam la cuptor la foc mic aproximativ 50 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tarta sa se raceasca apoi se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

22.07.2014, 11:14

reisnaor_2006 1

31.08.2014, 22:37

delicioasa

Bya Ralu 1

01.09.2014, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu patru feluri de branza