Tarta cu dulceata de capsuni

de alba_zori in Prajituri, 14 Apr 2012 | 2372 vizualizari

 

Am vrut si eu sa am pentru micul dejun o prajiturica la un capuccino bun si iata rezultatul,o combinatie dulce,am avut la congelator ceva caspuni ramasi de la alte torturi si m-am gandit sa fac o dulceata,a iesit sensationala! sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta:
  • un ou proaspat.
  • 100 gr zahar pudra.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • esenta de vanilie sau o pastaie.
  • doua linguri de limoncello.
  • 250 gr faina cernuta.
  • o lingurita de praf de copt.
  • 50 ml ulei.
  • Pentru dulceata de caspuni:
  • 500 gr caspuni congelati.
  • 150 gr zahar.
  • o lingura de suc de lamaie stors.
  • gelatina un pliculet.
  • doua linguri de limoncello.
  • Pentru crema patisera:
  • 500 ml lapte de orice fel.
  • 3 galbenusuri.
  • coaja de la lamaie rasa.
  • pastaie de vanilie sau esenta.
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr amidon.
  • 200 ml frisca pt batut(sau meringa).
  • (12 gr foi de gelatina daca adaugam cateva linguri de limoncello si meringa,pentru frisca nu e cazul.)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata de capsuni:

Pregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu mana pana se omogenizeaza si devine o minge,o invelim in folie alimentara si lasam la odihnit la frigider cel putin 30 minute.Apoi o intindem cu lemnul si tapetam o forma de tort,intindem bine si formam si bordul bine,facem cateva gauri cu furculita ca sa nu se umfle tare apoi bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade 15 minute cu hartie de copt cu orez deasupra,dupa cele 15 minute luam hartia jos si lasam alte 5 sau minute.facem testul cu scobitoarea daca vrem.Lasam la racit.


Pregatim si dulceata:curatam caspunii de frunze,ii spalam bine si ii taiem cubulete,scurgem de apa care o lasa in plus care o vom folosi pt gelatina separat,punem caspunii intr-o craticioara cu zaharul si sucul de lamaie si limoncello la fiert pana face spuma de cateva ori si se vede ca se lasa,intre timp pregatim si gelatina din pliculet dupa instructiuni,folosim apa care au lasat-o caspunii si dizolvam praful de gelatina cu 2 linguri de zahar,cand vedem ca se ingroasa gelatina o adaugam la capsuni,invartim bine cu facaletul pana vedem ca prinde consistenta,apoi lasam la racit,se fac c-am doua borcane.


Pregatim si crema:


Punem pe foc laptele cu esenta de vanilie,intr-un bol mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si apoi adaugam coaja de lamaie,apoi amidonul,cand fierbe laptele adaugam la compozitia de galbenusuri cu polonicul putin cate putin amestecand bine,apoi turnam tot inapoi si lasam pe foc pana se ingroasa,apoi lasam la racit intr-un bol acoperit cu folie transparenta la contact,din cand in cand invartim ca sa se raceasca mai repede,apoi batem si frisca bine si o adaugam la crema patisera rece,daca dorim si limoncello mai mult adaugam si foi de gelatina inmuiate in apa si amestecam cat e calda crema patisera si atfel devine mousse.


Decoram dupa placere:Tarta,dulceata,frisca,crema patisera si dulceata.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe proaspete mai bine,eu am vrut sa incerc dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:03

Sarbatori Fericite!

RuxyRux 1

20.04.2012, 12:59

Vai ce bunatate! Vad ca si tu iubesti capsunile...ma bucur

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:23

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni