Tarta cu fructe proaspete

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2010 | 6790 vizualizari

 

O alta tarta delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 140 gr pesmet
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • o nuca de unt
  • esenta de rom
  • un praf sare
  • fructe proaspete  
  • scortisoara  
  • Crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe proaspete:

Amestecati la mixer galbenusurile cu zaharul cu sarea si vanilia. Adaugati pesmetul, praful de copt romul si scortisoara. Separat mixati spuma albusurile cu putin zahar si incorporati-le in compozitie. Asezati compozitia intr-o forma de tarta si coaceti 25 de minute la 180 grade. Lasati la racit apoi asezati deasupra crema de vanilie:

Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.

Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place,  Lasam la rece o perioada de cateva ore.

Si pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.