Amandina de post by Lavinia

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Noi 2013 | 14369 vizualizari

 

Multumesc Laviniei pt reteta minunata!
Este un dulce super ciocolatos si aromat .....nici nu zici ca este de post! Fetitele mele au spus uaaaaau ....asa ca .....!:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 cani faina
  • o cana jumatate zahar
  • jumatate cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • 2 cani apa
  • jumatate cana ulei
  • 2 lingurite otet
  • SIROP:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 100 gr. zahar
  • 20 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • putina esenta rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post by Lavinia:

BLATUL:


- intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze


- tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35 de minute


SIROPUL:


- am fiert apa cu zaharul pana s-a topit , am racit putin dupa care am adaugat romul si am lasat la racit


CREMA:


- margarina la temperatura camerei am mixeat-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana am obtinut o crema spumoasa am adaugat esenta de rom si am mai mixat cateva secunde.


ASAMBLARE:


- pe o tava am pus un blat si l-am insiropat


- peste blat am pus crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)


- am acoperit cu al doilea blat l-am insiropat si am dat prajitura la frigider pana s-a intarit crema.(2-3 ore)


- indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 15 bucati)


GLAZURA:


- am fiert apa cu zaharul si cacaua pana s-a legat putin, am luat craticioara de pe foc, am adaugat margarina iar cand s-a mai racit putin si esenta rom si am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat glazura peste prajitura portionata si am ornat cu crema ramasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post by Lavinia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Georgiana78 1

20.11.2013, 23:44

Alexandra_Marina, asa este....numai sa vrei sa ti post....!

Georgiana78 1

20.11.2013, 23:45

iri_love asa este!

Georgiana78 1

20.11.2013, 23:46

krysty
Alina Ursulina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)