Tarta cu ghebe

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 4342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de aluat foietaj
  • 500 gr ghebe(de la congelator am avut eu)
  • 200 gr carne vitel fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 lingurite pasta de ardei copti
  • un virf de pasta de ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • sare
  • patrunjel proaspat
  • coriandru frunze(uscat am avut eu)

pt decor:

  • 2 oua
  • 2 linguri smantina
  • sare
  • piper
  • 6 rosii cherry
  • cimbru proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ghebe:

Carnea fiarta o taiem bucatele si o rumenim usor in unt si ulei intr-o tigaie. Adaugam ciupercile taiate mai mare,lasam sa mai scada putin din apa lasata, adaugam pasta de ardei copt si iute, ardeiul gras taiat feliute, sare dupa gust si lasam la foc maricel pina scade apa din tigaie.


La urma adaugam patrunjelul tocat su frunzele de coriandru. Intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina, punem aluatul foietaj.(daca mai este nevoie mai intindeti putin cu sucitorul aluatul)


Marginile aluatului care dau pe dinafara le taiem cu un cutit sau o foarfeca de bucatarie. Umplem aluatul cu compozitia de ciuperci racita. Peste ciuperci punem ouale batute cu un praf de sare si smantina. Rosiile cherry le taiem pe jumatate si le imprastiem cu fata in jos peste compozitia de oua, iar deasupra punem frunzulite de cimbru proaspat si piper proaspat macinat.Dam la cuptorul incins la 200 grade pt 30 minute si lasam sa mai stea 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa.


Serviti o felie de tarta cu salata de cruditati.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

puteti sa faceti un aluat de tarta sarata, eu am avut ramas aluat de foietaj si l-am folosit pe acesta

2

nu este necesar sa lasati ciupercile sa se dezghete de tot

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:30

O bunatate de tarta!!

simona72 1

10.04.2013, 15:30

Multumesc dragelor!!!

babi5 1

29.08.2013, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Cosulete cu ciuperci