Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas

de katty in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 267 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare,
  • coaja rasa de lamaie

Crema de cocos:

  • 2 plicuri budinca de cocos
  • 6 linguri zahar
  • 750 ml lapte
  • 200 ml smantana de frisca
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare

Jeleu de mango:

  • 1 compot mango(420 gr)
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura zahar optional
  • nuca de cocos ptr ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas:

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Cand este gata, scoatem tava si rasturnam blatul, pe care il lasam la racit.

Pentru jeleul de mango, scurgem 50 ml zeama de la compot, in care hidratam gelatina. Punem fructele impreuna cu restul de zeama si 1 lingura de zahar (daca vi se pare ca nu este suficiet de dulce) la foc pana se infierbanta bine. Adaugam 1 lingura zeama fierbinte in gelatina, amestecam rapid, apoi turnam gelatina in compotul infierbantat. Mixam bine compotul si il lasam sa se racoreasca, apoi il turnam peste blatul racit. Dam tarta la frigider pana pregatim crema.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Punem praful de budinca, apoi adaugam cate putin lapte caldut, amestecand continuu. Punem compozitia la foc si amestecam pana crema se ingroasa. O dam jos si o lasam sa se raceasca, amestecand constant in ea, apoi o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Aseazam crema deasupra tartei, apoi presaram nuca de cocos. Dam tarta la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

04.01.2017, 22:06

Delicioasa !!! Merge la favorite

MotanLaOale 1

05.01.2017, 08:40

dantes 1

07.01.2017, 12:06

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit Budapesta